Szüleik eltartására kötelezhetik a nagykorúakat

2011. június 03. 08:39

A készülő új családvédelmi törvény megerősíti: azon családok nem kapnak pénzbeli juttatást, ahol a gyermek nem tesz eleget tankötelezettségének.

2011. június 03. 08:39

Nem történik érdemi változás a családi pótlék juttatásában, de a foglalkoztatás terén nagyobb védelmet adna a gyermeket nevelő szülőknek a kormány az új családvédelmi törvényben - írja a Magyar Nemzet. A jövőben számos támogatás elnevezése változhat, a nagykorú gyermekeket pedig arra kötelezheti az állam, hogy tartsák el szüleiket, ha azok önhibájukon kívül nem képesek erre.

A kabinet nem nyilvános tervei szerint továbbra is a gyermek születésétől tanköteles korának végéig, ám legfeljebb húszéves koráig jár majd a családi pótlék. A családok védelméről szóló törvénytervezet megerősíti a korábban elfogadott változtatást, miszerint ahol a gyermek nem tesz eleget tankötelezettségének, a pénzbeli juttatás folyósítását fel kell függeszteni.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. június 03. 16:52
Viktor atyaként szereti hálátlan népét, illik Őt eltartanunk.
bookmark
2011. június 03. 11:14
Na meg ez az "onhiban kivuli ok", amitol mar a gyamos torvenyben is kiver a hideg, amikor az elmaradt kapcsolattartasrol van szo. Mi minosul onhiban kivuli oknak? Ha akkor feketezik es nem er ra kapcsolatottartani az kinek a hibaja a gyereknek? DE ha nem jon az anya azon a napon is ad enni a gyereknek, de ha nem hoz olyan ettermi szamlat amit ofelsege a Gyam elfogad, akkor semmit nem kerhet az apatol.
bookmark
2011. június 03. 11:06
Hat pont ez problema: (2) Amennyiben a tartásra jogosultnak tartásra kötelezhető leszármazói nincsenek, eltartása felmenő rokonait terheli. Vagyis az eleteben soha nem dolgozo vagy feketezo a sajat szuleinel lakik es azzal a gyerekevel tartatja el magat aki nem fizetett gyerektartast. Ugyhogy en azt is vizsgalnam, hogy kivel el egy haztartasban az az eltartasra szorulo szulo. Nem gond, majd a fiatalok mennek feketezni. En ertem a patoszt, meg a vallasi erzeseket, de ez nagyon messze van a valosagtol.
bookmark
2011. június 03. 10:43
Hogy ne mondjak, hogy gonosz vagyok en a munkakepes szulot, akit el kell tartani minimum hazimunkara koteleznem es kozmunkara is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!