Orbán: Szövetségünk alapja a szabadság

2011. június 30. 10:22

A miniszterelnök szerint az amerikai és a magyar nép szövetségének alapját a szabadság iránti szenvedélyes vonzalom adja meg. A miniszterelnök a Tom Lantos Intézet megnyitóján beszélt a két ország kapcsolatairól.

2011. június 30. 10:22

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Parlamentben, a Tom Lantos Intézet megnyitóján leszögezte: az amerikai és a magyar emberek szövetsége erős alapokon áll. A kormányfő szerint „a mi szövetségünk erejét különös módon egyetlen szó adja”, mégpedig a „a szabadság iránt érzett szenvedélyes vonzalmunk”.

Azért gyűltünk össze, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország szövetségét tovább erősítsük, e szövetség harcos hírnökei előtt tisztelegjünk, Magyarország és az Egyesült Államok szövetségének újabb erős bástyáját ünnepeljük.”  - fejtette ki Orbán Viktor a rendezvényen.

Condoleezza Rice egykori amerikai külügyminiszter a megnyitón kijelentette: Tom Lantos erőteljes erkölcsi hatalom volt, aki mélyen hitt a szabadság iránti vágyban, illetve ennek egyetemességében. „A Tom Lantos Intézet segíteni fog, hogy helyes irányban maradjunk az emberi szabadság biztosításában nemcsak saját magunk, hanem azok érdekében is, akik egyelőre nem rendelkeznek vele” - tette hozzá. A politikus egyébként az intézmény egyik társelnöke lesz.

Martonyi János külügyminiszter a rendezvényen arról beszélt: mindkét ország felelőssége, hogy az emberi jogok világszerte garantáltan érvényesülhessenek. A miniszter szerint hazánk elkötelezett a transzatlanti kapcsolatok ápolásában és szem előtt tartja Tom Lantos örökségét, a szabadság és a demokrácia fontosságát. 

Balogh András volt nagykövet hangsúlyozta: Tom Lantos az USA-ban is megőrizte magyar elkötelezettségét, magyar hazafiként állt ki a demokrácia, az emberi jogok és a kisebbségek mellett.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2011. június 30. 19:42
Condoleezza Rice, GW Bussh külügyminisztere a megnyitón kijelentette: „A Tom Lantos Intézet segíteni fog, hogy helyes irányban maradjunk az emberi szabadság biztosításában." De jó!:((((((((((((((((((((((((((((
radical
2011. június 30. 13:56
Szégyelje magát Orbán Viktor!Amit gyurcsány megálmodott azt viktor megvalósitja. Tom lantos egy hazaáruló cionista!Miért nem Pongrácz Gergelyről neveznek el intézetet??? Tisztelt fideszesek!Vegyétek már észre hogy már nagyon pattog lefelé az a bizonyos nemzeti máz!
drieno
2011. június 30. 12:54
végülis az amcsik nem adtak el sokszor minket, csak amikor lehetett 19-ben beugratták a népet a wilson elvvel, hogy a határokat a népesség alapján húzzák meg, aztán , mikor elfogadtuk, akkor á, úgy mégse lesz jó 41-től az angolokkal együtt hajtották el Horthyt meg a fiát, hogy nem bírnak velünk mit kezdeni, aztán meg eladtak sztálinnak, mert a roosewelt úgy gondolta helyesnek, nehogy már a Churchillnek legyen igaza 56-ban azzal hülyítették a magyarokat rádión keresztül, hogy majd segítenek, közben megtáviratozták hruscsov elvtársnak, hogy le vagyunk mi szarva, csak a zsidókat hagyja békén, meg a csatorna dolgot, ők majd lerendezik ők lennének az egyik "természetes" szövetséges....
sky.net
2011. június 30. 12:35
ihi jühoha ihuhöhö ho ha hóó huhu hihöjo ha hó vagy fideszmandarinból lefordítva: -ahogy azt horty tengernagy mondogatta idősebb korában- , bizony nem jó dolog a csónakot a süllyedő hajóhoz kötni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!