Nagyobb adóval sújtanák a rendvédelmiseket

2011. június 05. 10:20

A kormányzati kommunikáció szerint 16 százalékos személyi jövedelemadót kell majd fizetniük a rendvédelmi dolgozóknak, ezidáig azonban nem esett szó a szuperbruttósítás hatásairól.

2011. június 05. 10:20

Keresetpótló támogatást kapnának nyugdíj helyett azok az 57 év alatti rendvédelmi dolgozók, akik nem mennek vissza dolgozni, nyilatkozta Szijjártó Péter az MTI-nek. Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke úgy reagált, a nyugdíj tulajdonnak minősül, ha átnevezzük, akkor védettsége, és a vele járó egyéb kedvezmények megszűnnek. Orbán Viktor miniszterelnök legközelebb hétfőn tárgyal a szakszervezetekkel.

Angyal József adószakértő szerint a keresetpótló támogatás olyan lesz mint a táppénz, tehát csak személyi jövedelemadót kell utána fizetni. A szakember rávilágított, a korábbi hírekkel ellentétben a 16 százalékos adó valójában szuperbruttós, így idén 20,3 százalékot, jövőre pedig 18 százalékot jelent.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kutyi
2011. június 05. 17:44
Aki hisz még a kormánynak, az még a csecsemőnél is naívabb. Korábban arról volt szó, hogy a munkájuk kell, most már csak a pénzük. Aztán jönnek a többi korai nyugdíjasok és a rokkantak. Azt hogy hazudtak az is bizonyítja, hogy holnap meg akarják szavaztatni az alkotmánymódosítást. Vagyis pofátlanul hülyének nézték a rendvédelmi szakszervezeti vezetőket.
tempi
2011. június 05. 17:12
Családom és én 21 éve fidesz szavazó (volt)esetleg lesz is még minden a nyugdíj fizetéstől függ.Rokkant vagyok ,kerekes székes szinten kb 10 méter a hatótávolságom gyalog immár 20 éve.Szívesen dolgoznék rendes fizetésért.Miért is ha tudnék menni kb 5 km távolsággal számolva az napi 10 km 9 literes fogyasztás magyar autóval ez most kb havi szinten 9000ft,és akkor még csak minimum km számoltam ha messzebb lenne akkor már természetesen csak ráfizetés lenne.A többi költséget nem számolom mivel az autó létszükség.Tehát a fogyatékos embereknek nagyon nehéz munkába járni ,de ezek a feltételek meglennének nagyon szívesen dolgoznék.
bb2
2011. június 05. 17:06
A megoldás marha egyszerű. Ha az ÁVH-s 40 éves fakabát elmehet nyugdíjba, akkor 39 éves korában ki kell rúgni. A szivar akkor nem kap semmit. Ugyanúgy elmehet az INKAL-hoz vagy más magánhadsereghez, de nem a többiek fizetik, akik végigdolgozzák az életüket.
magnamater
2011. június 05. 15:21
Az egész ország a rendvédelmiseket irígyli, jogtalanul tűntetnek de őket senki sem fogja szérverni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!