Műhibaper: százmilliós kártérítés

2011. június 07. 09:02

Százmillió forint feletti kártérítés és havi félmilliós járadék megfizetésére kötelezett a bíróság egy budapesti kórházat - írja a Magyar Nemzet.

2011. június 07. 09:02

Egy műhibaper kapcsán összesen százmillió forintot meghaladó kártérítést, valamint havi félmillió forintnyi járadékot ítéltek meg egy fővárosi kórházzal szemben - értesült a Magyar Nemzet. A kiszabott kártérítés mértéke jelentős, ám nem számít rekordnak: Magyarországon már 130 milliós kártérítést is szabtak ki orvosi műhibák miatt.

Szűcs Péter, a felperes jogi képviselője a lapnak elmondta: mind a műhibaperek gyakoriságában, mind a kiszabott kártérítésék tekintetében enyhe emelkedés tapasztalható ám a kártérítések összegét tekintve Ausztriához és Németországhoz képest így is háromszoros lemaradásról beszélhetünk. Az angolszász országokban ez a szorzó Szűcs szerint már tíz-tizenötszörös.

A konkrét ügy a Magyar Nemzet szerint felveti a kórházak felelősségbiztosításának kérdését. A biztosítás meglétét ugyan törvény szabályozza, ám az egészségügyi intézmények nemritkán csupán 5-10 millió forintos határig helytálló szerződéssel rendelkeznek.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julio Salazar
2011. június 07. 10:36
Nagyon helyes !! Tanulják meg a qrva orvosok,hogy felelősséggel végezzék a munkájukat, ahogyan ők is elvárják az autószerelőtől amikor a Mercijük fékét javítja, például ! Ha nem megy akkor váltson pályát. Nem csak a pénzért kell nyavalyogni és elmenéssel fenyegetőzni.
Csigorin
2011. június 07. 10:11
Helyes! ha elbasznak valamit, akkor igenis pereljek le roluk a gatyat is, es annak a szerencsetlennek akinek tonkretettek az egeszseget garantaljak egesz eletere a joletet! majd megtanuljak hogy odafigyeljenek vegre!
f.judit
2011. június 07. 10:07
Helyesbítek, Debrecenben egy sportolónak 100 mill.adtak.
f.judit
2011. június 07. 10:05
Tudtommal a debreceni Kenézi kórház. Nekem is volt ott 3 éve hasonló problémám az orvosnak szóltam,hogy a váladék vissza fele áramlik valami hiba miatt, ő felemelte az üveget és a sérült lábamba folyt vissza a tartalma. A gennytől a gézen keresztül szinte púp nőtt, a kezelésnél szinte freccsent a hólyag.Még csak antibiotikumot sem kaptam.5 napig kezelgetett. Szerencsémre szabadságra ment az orvos így egy másik már aznap megműtött, utána még kétszer. Most úgy néz ki a lábam mintha cápatámadásban vettem volna részt. A zárójelentésem semmit mondóra sikerült,mert a második orvos infarktust kapott a harmadik műtétem napján és az írnok készítette. Akkor nem tudtam, hogy nem szabad lett volna elfogadnom, még a lábamat is felcserélte, de mér untam a négyheti kezelést.Örültem, hogy hazamehetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!