Képíró ügyvédje megszüntetné a pert

2011. június 30. 14:03

Képíró Sándor ügyvédje szerint a vád tárgyát képező bűncselekményeket már 1944-ben is elbírálták, ezért Zétényi Zsolt az eljárás megszüntetését indítványozza.

2011. június 30. 14:03

A háborús bűnök elkövetésével vádolt Képíró Sándor ügyvédje az eljárás megszüntetését fogja indítványozni, mivel a vád tárgyát képező bűncselekményeket szerinte már 1944-ben elbírálták.

Zétényi Zsolt hozzátette: amennyiben az indítványt nem fogadja el a bíróság, akkor Képíró felmentését fogja kérni, mivel szerinte a vádlott bűnössége bűncselekmény hiányában nem megállapítható. A vád szerint Képíró 1942. január 21. és 23. között egy újvidéki razzia során működött közre ártatlan emberek kivégzésében.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Basiliscus
2011. június 30. 21:18
Szerintem húzzák az időt, hátha a vádlottat "elszólítják".
Silcon
2011. június 30. 17:53
A háború előtti papírok az egyik irányba, a háború utániak a másik irányba elfogultak. Tanúk már nincsenek. Ezek után tessék igazságot tenni. Azonkívül nem azt állítják, hogy személyesen ölt, hanem hogy "tudta, hogy mi fog történni velük". Ez azért nem egy kőkemény, megdönthetetlen tárgyi bizonyíték.
csenge
2011. június 30. 17:27
Nos, a történész szakértők szerint a Képíró elleni bizonyítékok nem bizonyítékok. Kiváncsi vagyok, a bíró meri-e független bíróként elbírálni az ügyet? Vannak kétségeim.
magnamater
2011. június 30. 15:18
Partizánok, fegyverrel támadták a bevonuló magyar katonákat, ezt egyetlen hadsereg se tűrte volna el Feegyvertelenek, és tízszeresnél is többen voltak a magyarok, kiket a szerbek bosszúból leöltek, miattuk szót se emelt eddig még senki. Biszkut féltették az elvtársai, ezért kellett most egy elbírált, régi ügyet elővenni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!