Budai Gyula feljelentette Török Zsoltot

2011. június 16. 11:58

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint Török Zsolt megrágalmazta múlt heti közleményével, mely szerint etikátlanul vett fel államtitkári és képviselői fizetést egyszerre.

2011. június 16. 11:58

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos rágalmazás gyanúja miatt feljelentette Török Zsoltot, az MSZP szóvivőjét. Budai Gyula közölte: a feljelentést Török Zsolt múlt heti, Mi lesz Szijjártó Péter és Budai Gyula pofátlan” millióival? című közleménye miatt tette.

 
A politikus szerint valótlan állítás, hogy etikátlanul vett fel 13 millió forintot összesen 30 milliós fizetéséből. Török Zsolt vádjai szerint Budai a képviselői illetmény mellett államtitkári besorolású bérre is igényt tartott 13 hónapon keresztül. A kormánybiztos feljelentésében leírja: miniszterelnöki megbízottként nem kapott fizetést az országgyűlési képviselői javadalmazásán felül. Hét hónapja, tehát kormánybiztosi kinevezése óta képviselői bérezése mellett államtitkári bérezésben is részesül.
 
Budai szerint Török közleménye „miszerint a ténylegesnél lényegesen korábbi időponttól és jóval nagyobb összegben kaptam fizetést az általam ellátott kormánybiztosi és országgyűlési képviselői tevékenységem után”. A politikus egyébként a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány részére ajánlja fel fizetésének a kétmillió forintos bérplafont meghaladó részét. Erről márciusban kezdődtek egyeztetések az alapítvány kuratóriumi elnökével.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mikulás
2011. június 16. 13:54
Ennek a kis pöcsnek az a pechje,hogy rosszkor született.Ha lenne marxista egyetem,nem lenne problémája,hogy a nehezen kiharcolt érettségije/van neki?/mellé felsőfokú végzettséget is szerezzen.Ezzel a bamba pofával nem lehet könnyű dolga.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!