A Kossuth téren fogadta a kínai kormányfőt a miniszterelnök

2011. június 25. 11:43

A Kossuth Lajos téren fogadta katonai tiszteletadás mellett Ven Csia-pao kínai kormányfőt Orbán Viktor. A pekingi politikus pénteken kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Budapestre, itt tartózkodása kapcsán a két ország vezetői várhatóan mintegy egy tucatnyi gazdasági megállapodást köthetnek meg. Ven Csia-pao személyében 24 éve jár először Magyarországon kínai államfő.

2011. június 25. 11:43

Katonai tiszteletadás mellett fogadta Orbán Viktor miniszterelnök Ven Csia-pao kínai kormányfőt szombat délelőtt a Kossuth Lajos téren. Az európai körúton tartózkodó politikus pénteken kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Budapestre. Az ázsiai ország vezetője látogatásának második napján tárgyal a Parlamentben Orbán Viktorral.

Az MTI információi szerint a magyar és a kínai fél csaknem tucatnyi gazdasági megállapodást köt. A kínai kormányfő szombaton a Magyar Tudományos Akadémián részt vesz egy kelet-közép-európai gazdasági fórumon is, majd fogadja őt Schmitt Pál köztársasági elnök és Kövér László parlamenti elnök is.

(Kép: hirado.hu)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
artfx
2011. június 25. 12:21
Remélem Orbán elmeséli, hogy mit is mondott 20 éve a komménistákról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!