Vége a passzív táppénznek

2011. május 11. 18:11

Megszűnik a passzív táppénz néven ismert ellátás - jelentette be a kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján.

2011. május 11. 18:11

A passzív táppénz megszüntetését Nagy Anna azzal indokolta, hogy ezt gyakran nem valódi betegség miatt veszik igénybe, sokkal inkább a munkanélküliség elől nyújt menedéket.

Aki legalább 15 napja táppénzen van, jogosult lesz soron kívüli egészségügyi ellátásra, hogy minél hamarabb újra munkába állhasson, és a jövőben elektronikus úton is be lehet majd nyújtani a pénzbeli ellátások iránti igényeket. Az az orvos, aki jogosulatlanul állapítja meg egy beteg esetében a táppénzt, maga is köteles lesz arra, hogy visszafizesse a jogosulatlanul felvett összegeket. A javaslatok hamarosan az Országgyűlés elé kerülnek.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2011. május 12. 10:10
Ideje volt már megszüntetni, mivel valóban nem betegség, hanem elbocsájtás esetén vették igénybe az emberek. Én az elmúlt években nem is emlékszem olyan munkahelyét vesztett ismerősömre, aki ne ment volna passzív táppénzre.
Machiavelli
2011. május 12. 10:05
A nyugdíjakat mikor akarják már végre csökkenteni, mert azokat már nagyon megszívatták, akik dolgoznak, meg a gyerekeiket is!
Machiavelli
2011. május 12. 10:03
Ismét megkérdezem, hogy akkor most pontosan miért is fizetek változatlan egészség-adót? Mellesleg álságos és átlátszó a magyarázkodásuk, simán pénzt akarnak spórolni és ismét a bérből élők hátán! A passzív táppénzt ugye akkor kapja valaki, hogy olyan hosszan beteg, hogy az új szabályozásnak köszönhetően a betegsége alatt kirúgja a munkáltatója. Ezután már csak a passzív táppénzre lenne jogosult, azaz lett volna. Gondoljunk bele, hogy a mai Magyarország átlagos, 50 éves dolgozója kap egy infarktust a melóban szerzett stressztől és kidől a munkából akár 2-3 hónapra is (feltételezzük, hogy túlélte). A munkáltató az első információra kirúgja, mert tudja, hogy huzamosabb ideig nem jön és 1 hónapig mindenképpen a munkáltató fizeti a táppénzét (miért is? ez mekkora gengszterség!!!). Szerencsétlennek megszűnik MINDEN pénzbeli ellátása, ott fog éhezni a családja. Boldog és gondtalan gyógyulást!!! Ezek után hogy tudnánk elítélni az adócsalókat, az adó elkerülőket? Miért is fizessünk adót?
szelavi
2011. május 12. 06:45
Felértékelődik a munkanélküli és táppénzbiztosítás szerepe, kénytelen lesz mindenki gondoskodni saját magáról...másképp nem megy. http://www.biztositastolcson.hu/hun/munkanelkuli_dijszamitas_szerzodes_kotes.php
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!