Örül a Jobbik az ENSZ-nek

2011. május 30. 15:12

Tevékenységük elismerésének tartják, hogy az ENSZ rasszizmusügyi különmegbízottja találkozott a párt képviselőivel is.

2011. május 30. 15:12

A Jobbik szerint az ENSZ és más emberi jogi szervezetek eddig kollektíven megbélyegezték a magyarságot a romákkal szembeni bánásmód miatt, most azonban a múlt héten itt járt ENSZ diplomata, Githu Muigai tájékozódó körútján szembesült a valósággal. Gaudi-Nagy Tamás, a párt parlamenti képviselője szerint az áttörés ott következett be, hogy az ENSZ megbízott ellátogatott a helyszínekre, köztük Gyöngyöspatára. Ráadásul nemcsak a cigányság, hanem a mindennapi bűnözéstől szenvedő magyarság képviselőivel is találkozott. „Ez egy teljesen új elem, és pozitívan igazolta vissza a Jobbik törekvéseit abban, hogy szókimondóan, határozottan veti fel a cigány-magyar együttélés problémáit” - mondta.

Gaudi-Nagy Tamás szerint az ENSZ rasszizmusügyi különmegbízottja támogatta Jobbik etnikai alapú adatgyűjtésre vonatkozó kezdeményezését, például az igazságszolgáltatás, az oktatás és az egészségügy területén.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. május 30. 19:12
És persze igazán nincs semmi kifogásom az ellen, hogy minden településen akár egy századnyi kéksisakos békefenntartó járőrözzön az ENSZ pénzén, legalább javulna végre a közbiztonság.
shighhopes
2011. május 30. 17:31
A 3.b.-s Pistike is minden bizonnyal komoly elismerésnek tartja mikor anyukáját behívja az igazgató...
Aromó
2011. május 30. 16:34
"Tevékenységük elismerésének tartják, hogy az ENSZ rasszizmusügyi különmegbízottja találkozott a párt képviselőivel is. " Most direkt félreértve a közleményt, simán felröhögtem magamban :D
freehckr
2011. május 30. 16:33
Ez az ENSZ követ egy kicsit naiv is lehetett. Valószínűleg abban a tudatban jött ide, hogy a mindenkori magyar kormány gőzerővel dolgozik azon, hogy megoldják ezt a „cigánykérdést”. Ezért nem volt tiszta neki, hogy a probléma egyáltalán fel sincs mérve. :) A legelső lépésként talán tényleg ideje lenne felmérni, hogy hol-merre-hány cigány él, milyen arányban vesznek igénybe szociális támogatásokat, és milyen arányban keverednek összeütközésbe a törvénnyel. Sok helyütt valószínűleg nem még több állami támogatásra és valamiféle munkahelyteremtésre lenne szükségük, hanem börtönökre...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!