Navracsics, Fellegi és Matolcsy a sorrend

2011. május 28. 14:06

A most egy éves Orbán-kormány teljesítményét jogalkotási szempontból vizsgálta a Policy Agenda. Az elemzésből kiderült, hogy mely minisztériumok voltak a legaktívabbak és kik voltak a kevésbé jól teljesítők a jogalkotás területén.

2011. május 28. 14:06

A Policy Agenda megvizsgálta, hogy teljesítenek az egyes tárcák az egy éves Orbán-kormány új kormányzati szerkezetében, és legaktívabbnak a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium bizonyult. A dobogó második fokára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium került Fellegi Tamás vezetésével, harmadik helyen pedig a Matolcsy György vezette nemzetgazdasági tárca végzett.

A felmérésben fényt derült arra is, hogy a kormány teljesítménye mérsékeltebb volt az előző öt kormány első évéhez képest. Ennek okát a Policy Agenda által frakciókormányzásnak titulált új kormányzati modell jelentheti, melyben a kormánypárti képviselők több törvényjavaslatot nyújtanak be, mint a kormány. A cég szerint a kormány vezetése ezzel az eszközzel igyekszik egyben tartani a kétharmados parlamenti többséget.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2011. május 30. 19:02
HÜLYE-- HÜLYÉBB-- LEGHÜLYÉBB!!
drkovax
2011. május 29. 09:55
Policy Agenda egy Krausz családbeli ifjú politológus és egy minisztériumi Fletó munkatárs ifjú politológus "független elemző intézet"-e ... Annyit is ér.
civilina
2011. május 29. 09:51
"A lista élén a második Gyurcsány-kormány (578)..." Gondolom, a Gyurcsányi-kormány termékenységét növelte az is, hogy a 2006-os választás után újabb törvényekkel hatálytalanították a választás előtt meghozott törvényeiket. Minden csak nézőpont kérdése!
Mardel
2011. május 29. 07:53
Roppant harmatos agyhugykő. Pl. fél éve a kormány uniós elnökséget játszik, amit muszáj, sok időbe kerül, de túl sok haszna sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!