Itthon nincs fertőzött spanyol uborka

2011. május 30. 13:30

Magam is kíváncsian várom a vizsgálatok végét, hogy kiderüljön, hogyan került az élelmiszerláncba fertőzött uborka - közölte a vidékfejlesztési miniszter.

2011. május 30. 13:30

Valamennyi spanyol eredetű élelmiszert ellenőrizték hazánkban, s nem találtak köztük fertőzöttet – jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Magam is kíváncsian várom a vizsgálatok végét, hogy kiderüljön, hogyan került az élelmiszerláncba fertőzött uborka – fogalmazott Fazekas, aki az európai uniós agrárminiszterek debreceni informális találkozója kapcsán nyilatkozott.

Fazekas Sándor felhívta a figyelmet a hatósági ellenőrzések fontosságára, amelyeket szükség szerint több termékre is kiterjesztenek. Példaként említette, hogy a közelmúltban húsüzemet zártak be Magyarországon minőségi kifogások miatt.

Németországban tíz ember életét oltotta ki az E.coli baktériummal fertőzött spanyol biouborka.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. május 30. 13:37
persze hogy nem már rég megette valaki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!