Csepeli kettős gyilkosság: Deme vallott

2011. május 05. 19:42

Csepel volt szocialista alpolgármesterére, Orosz Ferencre vallott Deme Gábor a kettős gyilkosság másodrendű vádlottja csütörtökön.

2011. május 05. 19:42

Csepel volt szocialista alpolgármesterére, Orosz Ferencre vallott Deme Gábor a kettős gyilkosság csütörtöki tárgyalásán. A másodrendű vádlott, volt MSZP-s politikus azt állította: vezető szocialista politikusok szervezetten játszották át az alapítványi iskola pénzét pártcélokra. A volt gazdasági igazgató megismételte: többek között Podolák György korábbi MSZP-s országgyűlési képviselő és Tóth Mihály akkori szocialista polgármester is tudott a kifizetésekről, az iskola részéről pedig az egyik áldozat, Takács József igazgató segített a lepapírozásban.

Deme példaként egy 2008. őszi csepeli pártrendezvényt említett, amelyet szintén az iskolából elsikkasztott pénzből finanszíroztak a helyi szocialisták. A másfél millió forintot állítása szerint egy cég fizette be az iskola alapítványának, amelyet végül egy egy évvel korábban történt iskolai rendezvény számlájára könyveltek el. „Ezt a pénzt, ha jól tudom, Takács József adta át Orosz Ferenc akkori alpolgármesternek. Orosz intézte a másfél millió forint megszerzését, mintegy támogatásként az alapítványnak, hogy erre a rendezvényre lesz költve” – mondta Deme.
 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. május 06. 10:36
helyes kis alapítványi iskola - persze, a szakképzésért járó támogatásokból nyomtak vissza pártcélokra... is, nyilván lába kélt közben egy pár forintocskának, a differencián meg összekülönböztek az elvtársak
balbako_
2011. május 05. 20:41
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.. Ez az MSZP és jogelődei lényege a pénz, a harácsolás és a gyilkosság!
aetius
2011. május 05. 20:23
Azért az bazdmeg, hogy még egy iskolát is pénzszivattyúnak használtak a szocik! :D :D
trendo
2011. május 05. 20:16
Gusztustalan így kimazsolázni a szarból a cseresznyemagot! e,Akármelyik parlamenti Armani-öltönyös képviselőt bevinnék egy hétre előzetesbe, elcsicseregné az ügyésznek, hogy Ő hogyan manipulál, lobbyzik. És minde felfelé mutogatna, a saját párközpontja felé. MINDEN párt hasonló stiklikkel töltötte és tölti meg folyamatosan a pártkasszát. Érdekes módon, a fene nagy elszámoltatási kampány kellős közepén mindenről szó esik csak arról nem, hogy végre tegyük már rendbe ez a kibabrált, korrupt, bűzlő pártfinanszírozási rendszert. Mert fejétől bűzlik a hal, uraim és elvtársak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!