A Lázár testvérek veszik meg a Nemzeti Vágtát

2011. május 04. 07:59

Az eredetileg az EU-elnökség rendezvényének szánt Nemzeti Vágtát tulajdonosváltás miatt végül szeptemberben rendezhetik. A rendezői jogokat megvásárló Lázár-testvérek részleteket nem árultak el az adásvételről, ám Geszti Péter, a rendezvény ötletgazdája továbbra is társszervező marad.

2011. május 04. 07:59

Szeptemberben tarthatják a Nemzeti Vágtát - írja a Napi Gazdaság. A lap úgy tudja, a májusra, majd júniusra, illetve augusztusra tervezett versenystart az adásvételről folyó tárgyalások elhúzódása miatt tolódott őszre, annak ellenére, hogy a versenyt eredetileg a soros EU-elnökség egyik rendezvényének szánták.

Részleteket a szerződésről a rendezői jogokat megvásároló Lázár testvérek egyelőre nem árultak el, ám kiderült, az ötletgazda Geszti Péter továbbra is részt vesz a szervezésben. A Nemzeti Vágtát eddig kétszer rendezték meg. Tavaly 78 magyarországi, illetve határon túli település nevezett be egy-egy lovat, a budapesti döntőt pedig kétszázezren nézték a helyszínen.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyar Hobby lovas
2011. május 28. 11:15
Nagyon bízom benne hogy ezt a Lázár testvérek is el olvassák,Abban reménykedtem hogy majd a Gesztitől át veszik a vágta rendezését végre lóhoz értő ember irányít.Sajnos nem így történik.A Bácskai Vágta elnevezésű rendezvényre készülve el mentünk saját magunk kis pénzből vásárolt magyar félvér lovunkkal amit lehetőségeinkhez képest a hobbi szinten edz ló útlevéllel és a szükséges oltásokkal.Ennek ellenére nem engedtek versenybe szállni mivel tavaly állítólag a Molnár Gyöngyi fúl papiros Angol telivér lovát le győzte egy ismeretlen 0-ás sütésű ló.És ezt sérelmezve b vezették azt a szabályt hogy ismeretlen szülős,bár magyar gazda által nevelt ló nem versenyezhet az úgy mond NEMZETI Vágta címszó alatt elnevezett versenyen,csak az angol fúl papíros lovak akik nagy pénzért megfelelő érdek körűek vesznek,és nehogy Ne a kis pénzű hobbi lovasok ringbe szálljanak és esetleg még esélyük is legyen.Ez undorító és el veszi a nézők és persze a ló szerető gazdák kedvét is az egésztől.Miért nem a verseny pályán szálnak ringbe hozzájuk hasonló és persze vérvonalú lovakkal.Vagy ez is megint a pénzről szól????Hát én ettől kezdve inkább csak a magam és barátaim hobbija miatt lovazom tovább. Ez is elvesztette a varázsát.Szégyen a rendezvényt Nemzeti Vágtának hívni.
Ken Adams
2011. május 04. 14:49
A Nemzeti Vagta barki is csinalja csak egy lopott otlet rossz kivitelezese marad.Geszti koma nagy otlete mar 1283 ota letezik es a vilag a toscanai Palio fesztivalkent ismeri.A kulombseg csak annyi,hogy sokkal latvanyosabb es sokkal szervezettebb a Geszti vagtanal ,es mivel tobb szaz eves hagyomanyrol van szo,igy a hangulata sem hasonlithato a pesti rendezvenyhez. Allitolag kreativ es tehetseges nemzet vagyunk,akkor miert nincs sajat otletunk?Miert kell liszensz rendezvenyeket sajat otletkent mutogatni, majd abbol jo sok penzt leszakitani? "a budapesti döntőt pedig kétszázezren nézték a helyszínen" es abbol 199ezren loszart sem lattak az egeszbol a rosszul megoldott nezoter miatt.
Honfi-fi
2011. május 04. 11:50
Halkan azért megjegyezném, hogy a Lázárok, voltak fogathajtó világbajnokok. Domony völgyben, van egy nagyon szép lovas farmjuk is. Szval néhány milliméterrel, jobban értenek a lovakhoz, mint Gesztenye valaha is fog.
Badellaman
2011. május 04. 10:39
A Lázár tesók Orbán beépített emberei. Orbán elmondhatja magáról,hogy már nem csak szőlőbirtokos, hanem még a nemzeti vágta "rendezési joga" is az ő kezében van. Azt kívánom neki,hogy miközben a jó tokaji bort issza egy ló hátán fulladjon meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!