Tűzoltók razziáznak a Parlamentben

2011. április 18. 11:05

Razziát hirdetett az Országházban a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete. A vizsgálat során a tűzoltók szolgálati és munkakörülményeit ellenőrzik.

2011. április 18. 11:05

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete munkavédelmi ellenőrzést tart hétfőn délelőtt az Országházban. A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996-os törvényre hivatkozva szervezett razzia során a Parlamentben dolgozó tűzoltók szolgálati és munkakörülményeit ellenőrzik.

Az idézett törvény leszögezi: „a szakszervezet jogosult a szolgálati és munkakörülményekre vonatkozó szabályok megtartását hivatali munkaidőben, illetve indokolt esetben szolgálatteljesítési időben ellenőrizni, valamint tájékoztatást kérhet azok végrehajtásáról. Az ellenőrzés ugyanakkor nem veszélyeztetheti, illetve akadályozhatja a szolgálati feladatok ellátását.”

A razzia a NOL szerint nyilvánvalóan kapcsolódik a rendvédelmi dolgozók demonstrációjához. Árok Kornél szakszervezeti vezető szombaton kijelentette: nem hátrálnak meg. Árok szerint a kormányzat ostoba, ha nem vonta le a tanulságot a szombati tüntetésből hiszen ennél már csak többen és keményebben lépnek majd fel.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2011. április 18. 21:57
Egy riportban valami tűzoltó elmondta ma,hogy a tűzoltók átlagkeresete kb. 90ezer forint...a munkaidő pedig havonta kb. 20%-al több,mint az átlag munkavállalóké. A fizikain túl a lelki leterheltségről ne is beszéljünk: a tűzben bennégett emberek látványa,a balesetek során széttrancsírozott hulláké....hatalmas lelki teher.Mélyen nézzen magába,aki sajnálja tőlük a korkedvezményes nyugdíjbavonulást.A lakástüzét meg oltsa el Lázár János.
buckafej
2011. április 18. 15:44
Minek írjam meg a nevüket? Talán mindegyiket ismered személy szerint? Miért a parlamentben most nem az erejüket fitogtatják? Mi a következő? Minden képviselő házát leellenőrzik és büntetnek, ha valami nem frankó? Vagy az ő házukat nem oltják el ha kigyullad? Amint írtam emeljék a fizetésüket, a pótlékokat, javítsák a munkakörülményeiket, tegyék őket idősebb korukba kímélőbb beosztásba! De az életerős emeberek menjenek 40 évesen nyugdíjba egy nálunk gazdagabb országban sem reális követelés, ezt kellene megérteni. Egyébként szívesen olvasnék arról, hogy a fegyveres testületeknél hogy áll a nyugdíjazás a világ többi részén, pl. az EU-ban. Erről tud valaki?
afterall33
2011. április 18. 15:05
Azér én nem értem a kormányt! Sztem lehetne még ezt a nyugdíj ügyet finomítani az egyenruhásoknál. Hogy mondjuk a nősek 25 év után, a nőtlenek 35 év után mehetnek nyugdíjba. Akinek meg fia van, annak járna mindegyik után a 0,156-os szorzó. Mindjárt lehetne őket szaporítani is imígyen, meg aztán feleannyian tüntetnének mostan. Hát ezt is én találjam ki?
buckafej
2011. április 18. 14:52
A bányászjárásokat Iliescu szervezte. Tényleg a jobbikosok engedték be őket? Jellemző, egyre nyilvánvalóbb, hogy a jobbikot a volt komcsik, vagy az oroszok pénzelik. Esetleg mondkettő. Nálunk a volt MSZMP-s párttitkár már nagy jobbikos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!