Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Dönthetnek a dohányzás szigorításáról

2011. április 26. 08:01

A kedden kezdődő kétnapos parlamenti ülésen határozhatnak a dohányzás szigorításáról: a kormánypárti javaslat elfogadása esetén tilos lesz a dohányzás valamennyi zárt közforgalmú térben és munkahelyen. Szavaznak a köztisztviselői törvény módosításáról is.

2011. április 26. 08:01

Az Országgyűlés kedden kezdődő kétnapos ülésén határozhat a dohányzás szigorításáról szóló törvényjavaslatról: a jövőben valamennyi zárt közforgalmú térben és munkahelyen tilossá válik a dohányzás.

A napirend előtti felszólalások előtt az előző héten elhunyt Nádori László egykori SZDSZ-es honatyára emlékeznek, a megszokott interpellációs blokk után pedig dönthetnek a kormány- és köztisztviselők jogállásáról szóló törvény módosításának sürgős napirendre vételéről. A kabinet által benyújtott tervezet szerint a kormány- és köztisztviselőket a jövőben méltatlanság, bizalomvesztés, illetve nem megfelelő munkavégzés esetén fel kell, létszámcsökkentés miatt pedig fel lehet menteni. Az előterjesztés alapján a munkáltató a felmentést köteles indokolni, és bizonyítani, hogy a felmentés indoka valós és jogszerű.

Több nemzetközi megállapodás és jegyzőkönyv kihirdetése mellett sor kerülhet a Magyar Köztársaság és az Amerikai Egyesült Államok között létrejött, légimarsallok alkalmazásáról szóló megállapodás Országgyűlés általi elfogadására is. A parlament ezt követően az általános vitával megkezdi a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő, egyes törvények módosítását is.

Szavaznak arról is, hogy az LMP-s Vágó Gábor kezdeményezésére szerdán politikai vitát tartsanak-e a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek problémáinak megoldásáról.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2011. április 26. 13:32
A dohányzás súlyosan ártalmas a dohányzó és környezete egészségére; és a jelenlegi magas adók mellett mellesleg a szervezett bűnőzést is támogatja. A visszaszorítása a jövő generációk érdeke. Bár az elképzelhető, hogy a nemzetgazdaság nyer rajta - ha az életnek önmagában nem tulajdonítunk értéket - mivel jóval kevesebb ideig kell nyugdíjat fizetni és időskori gyógyszereket támogatni. Vannak ilyen vizsgálatok (pl. egy holland tanulmány), igaz, ezek még nem általánosan elfogadottak a tudományos körökben.
gentry
2011. április 26. 10:14
Aztán ha megvolt a dohányzás tiltása, lehet gondolkodni, hogy mi legyen a következő tiltanivaló dolog. Aztán a ciklus végére minden tilos lesz, ami az embereknek egy pici örömet is okoz. Szép új világ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!