Kommentárban dicséri Orbánt egy szlovák lap

2011. március 29. 12:33

Orbán Viktor azzal, hogy visszahívta a Szlovákiáról lenézően nyilatkozó pozsonyi magyar konzult, megmutatta, miben különbözik a kárpát-medencei politikusok átlagától - írta a Sme című pozsonyi napilap keddi kommentárjában.

2011. március 29. 12:33

Orbán Viktor jelezte, miben különbözik személyisége a kárpát-medencei politikusok átlagától. Ő - illetve Martonyi (János) miniszter - nem voltak kötelesek visszahívni Pozsonyból a konzult, aki nagyon lenézően nyilatkozott Szlovákiáról. Azzal, hogy ezt megtette, a tisztelet és a megbecsülés jelét adta. Nem kívánja, hogy a magyar állam képviselője olyan véleményeket terjesszen, amelyek esetleg sérthetik a szomszédos nemzetet” - írja a Jeldiplomácia című kommentárjában Peter Schutz.

A szerző kitért arra, hogy a kiegyensúlyozottság jegyében meg kell jegyezni, hogy a szlovák diplomácia is dicséretet érdemel, amiért szó nélkül hagyta az Esterházy-napokat, amelyeknek Budapest társszervezője volt. Megjegyezte, hogy a Fico-kormány valószínűleg már háromszor összehívta volna a nemzetbiztonsági tanács ülését emiatt. Az újság szerint az a tény, hogy a felek figyelembe veszik a másik oldal érzékenységét, s nem csinálnak minden butaságból államközi konfliktust, „a múlthoz képest biztosan előrelépés, s nem is kicsi”.

A civilizáltabb díszlet és az, hogy nincs ugatás a határokon át, üdvözölendő felüdülés, de ahhoz a veszélyhez, hogy az államközi kapcsolatok bonyolultabbak lesznek, mint bármikor, nincs mit mondania” - zárja kommentárját Peter Schutz.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
prosz-tata
2011. március 30. 13:31
Már megint nem látjátok Testvéreim? á... csak azért cserélte le Viki mert kellet az állás valami pereputtyának
gróf Bercsényi
2011. március 30. 00:23
Így igaz, Farkas Géza a kőigazat mondta, íme: "Szlovákia az állami attribútumokat, mint egyfajta licencet vette át, nem pedig sok évszázados küzdelemben harcolta ki őket. A szlovák társadalom ezeket a jegyeket magán viseli, történelmet és identitást nagyon nehéz mesterséges eszközökkel kialakítani" Inkább ezt az interjút tót nyelven (magyaqr állami pénzen) minden szlovákiai családba postán el kellene juttatni!!! Én ezt tenném.
pityesz74
2011. március 29. 23:08
Szegény csórikám,pedig csak az igazat mondta!!
RepiP
2011. március 29. 20:16
No, ennyit a szlovákok észhez téréséről: "A Slovakia in History címen megjelenő munka Szlovákia történetét a nyitrai fejedelemség időszakától egészen a bársonyos forradalom utáni időszakig mutatja be, azt a látszatot keltve, mintha a szlovák állam 1186 éve létezne, holott Szlovákiáról hivatalosan 1993, Csehszlovákia kettéválása óta beszélhetünk, vagyis mindössze 18 éve. A pozsonyi Pravda információi szerint a kötet a külföldi egyetemeken és a világ legnagyobb könyvtáraiban is hozzáférhető lesz, főleg a közép-európai történelemmel foglalkozó egyetemek érdeklődnek iránta." (http://www.stop.hu/articles/article.php?id=850692)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!