Új arcok döntenek a díjakról

2011. február 23. 12:08

Felkérték a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság új tagjait: Eperjes Károly, Hámori József és Szőcs Géza is szerepel a névsorban.

2011. február 23. 12:08

A Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság tíz új tagját a Kossuth-díj, a Széchenyi-díj adományozásának rendjéről, valamint a kiváló művész, az érdemes művész, a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja díj alapításáról és adományozásáról szóló januári kormányrendelet-módosítás alapján kérte fel a bizottságot is vezető Orbán Viktor, egyéves időtartamra.

Új tagnak kérte fel a miniszterelnök Bogsch Erik Széchenyi-díjas vegyészmérnököt, gazdasági mérnököt, a Richter Gedeon Vegyészeti Rt. vezérigazgatóját; Eperjes Károly Kossuth-díjas színművészt; Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológust, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet igazgatóját, egyetemi tanárt; Görömbei András Kossuth-díjas irodalomtörténészt, az MTA rendes tagját, a Debreceni Egyetem egyetemi tanárát; Granasztói György történészt, az MTA doktorát, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professor emeritusát.

Felkérte a miniszterelnök Hámori József Széchenyi-díjas biológust, az MTA rendes tagját, a Semmelweis Egyetem kutatóprofesszorát; Palkovits Miklós Széchenyi-díjas orvost, agykutatót, az MTA rendes tagját, a Semmelweis Egyetem professor emeritusát; ifj. Sánta Ferenc Kossuth-díjas hegedűművészt; Szőcs Géza József Attila-díjas költőt, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkárát; valamint Vékás Lajos Széchenyi-díjas jogászt, az MTA rendes tagját, az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyetemi tanárát.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!