Újabb UD-hangfelvételek

2011. január 05. 21:34

A YouTube videómegosztóra feltöltött anyagok alapján az UD Zrt. vezetőjével Csányi Sándor és Hernádi Zsolt is beszélgetett.

2011. január 05. 21:34

Újabb hangfelvételek kerültek fel a YouTube videómegosztóra az UD Zrt.-hez köthető lehallgatási botrány kapcsán - írja a Népszabadság. A portálra a HungarianDemocrat név alatt töltötték fel az ominózus hanganyagokat.

Az UD Zrt. ügyével kapcsolatban államtitoksértés, lőfegyverrel visszaélés és személyes adatok jogosulatlan megszerzése miatt Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatója még 2008-ban tett feljelentést. Szilvásy György volt titokminiszter és Dávid Ibolya, az  MDF volt elnöke ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik a hangfelvételek kiszivárogtatása miatt.

A most nyilvánosságra került húsz hangfelvételen Tóth János többek között Hernádi Zsolt Mol-elnökkel, illetve Csányi Sándor OTP-vezérrel beszélget. Az anyagok alapján a UD Zrt. vezetőjével Csányi Erika, Csányi Sándor felesége is konzultált.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2011. január 06. 13:22
"Aki ezeket a felvételeket őrizgeti, a világhálón publikálja, az - szerintem - bűncselekményt követ el." Hát nem tudom, függetlenül attól, hogy most éppen törvényes-e, vagy sem, én ilyen kérdésben Assange-párti vagyok, ami kiderülhet, az derüljön ki. Fiat iustitia et pereat mundus. ezeket az ugrándozások a felvételen nem tudom mitől vannak, de szerintem nem vágások, mert fél-egy szótagok maradnak ki. egyébként meg tuti, hogy a Dávid-Herényi duóból valamelyik van mögötte, márcsak a youtube-os nickből gondolván (HungarianDemocrat). vagy valaki gyanúba akarja keverni őket. hiába ez egy ilyen intrikus világ.
nyoooc
2011. január 06. 12:37
Meglehetősen gusztustalan, olykor gátlástalan, cinikus világba enged bepillantást a felvételek sora. Nem megleő, elvégre amúgy is ilyennek képzeljük el a titkosszolgálatokhoz közeli (volt titkosszolgák, rendőrök) alkotta biztonsági cégeket, meg a top-vállalkozókat is. Ami meglepett viszont, hogy alighanem a lehallgatottak telefonjában kellett valami kütyünek lennie, mert a hívások allatt hallani lehetett a közben folytatott beszélgetések részleteit, egyéb zajokat. Lehetséges, hogy ennyire gyanútlanok voltak? Amennyire tudom, ilyen felvételek csakis bírósági engedély birtokában készíthetők, s amennyiben a nyomozás céljának megfelelően nem felhasználhatóak, akkor haladéktalanul meg kell azokat semmisíteni. Aki ezeket a felvételeket őrizgeti, a világhálón publikálja, az - szerintem - bűncselekményt követ el. Még valami, helyenként mintha vágottak lennének a felvételek. Pl. az egyiken Csizmár Gábort emlegetik (valami államtitkár volt, ha jól emlékszem), s aztán mintha a kattanás helyén hiányozna valami információ. Szóval úgy tűnik, mintha valaki tematikusan válogatta, vágta volna a felvételeket...
bakszakáll
2011. január 06. 12:24
A Lánchíd rádió szerint a közzétett anyagok között van egy szocialista vonatkozású lehallgatott beszélgetés is. Ebben Szanyi az OMV érdekében megteendő törvénymódosításáról beszél.
drieno
2011. január 06. 11:34
az a jó hangfelvételekben, hogy könnyedén hamisíthatóak, manipulálhatóak ha ezek akkor is meg lettek volna, almásyt ezzel lőtték volna ki - nyilvánvaló, hogy utólag készültek, és az is, hogy részben dávid ibolyáék védelmében készültek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!