Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Orbán: Nem lehet elbújni a munka elől

2011. január 14. 13:09

Bemutatta az Új Széchenyi Tervet Orbán Viktor miniszterelnök pénteken. A kormányfő a bemutatón egyebek mellett arról beszélt: ha nem fogadjuk el azt a tételt, hogy nem lehet elmenekülni a munka elől, akkor nincs esély a gazdaságpolitika sikerességére. Orbán szerint az Új Széchenyi Terv a kormányzás „barátságos arcát” mutatja.

2011. január 14. 13:09

A kormány politikájának középpontjában Magyarország ésszerű újjászervezése áll - jelentette ki Orbán Viktor az Új Széchenyi Terv pénteki, budapesti bemutatóján. Ez fogja magával hozni a kiadások csökkentését és a bevételek növekedését, ez fogja helyreállítani a pénzügyi egyensúlyt, ez segít majd 3 százalék alatt tartani a költségvetési hiányt, és teszi lehetővé az államadósság csökkentését - mondta.

Orbán Viktor szerint az Új Széchenyi Terv célja, hogy talpra állítsa a magyar gazdaságot, beindítsa a növekedést, és tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtsen. Kitért arra, hogy mindig meg kell küzdeni „a múlt erőivel”, amelyek azon dolgoznak, hogy Magyarországot visszavigyék a nemzetközi gyámság alá, „amin aztán ők jót kereshetnek”, de a mostani kormány ezt nem támogatja. Szerinte ha a hazai kis és közepes vállalkozások egyre többen és sikeresebbek lesznek, belátható időn belül az egész ország erősebb, sikeresebb és boldogabb lesz.

Magyarországon nem lehet elbújni a munka elől, és nem lehet kimenekülni a munkaerőpiacról azt remélve, hogy majd az állam munka helyett valamilyen, másoktól beszedett adókból szociális juttatásokat fog fizetni - szögezte le a kormányfő. Orbán szerint, ha nem fogadjuk el azt a tételt, hogy nem lehet elmenekülni a munka elől, akkor nincs esély a gazdaságpolitika sikerességére.

Orbán: A kétharmad nem veszély

A miniszterelnök szerint a kormányoldal kétharmados parlamenti többsége és az ebből fakadó politikai stabilitás a legkomolyabb versenyelőnye ma Magyarországnak. Szerinte az ország jövőjével játszanak azok, akik a magyar nép - kétharmados parlamenti többségben kifejeződött - akaratát veszélyként tüntetik fel. Az összefogást nem veszélynek, hanem értéknek, lehetőségnek kell tekinteni és mindenek fölött büszkének kell rá lenni - fogalmazott.

Kitért arra, hogy a kormányzás során kell vállalni konfliktusokat is, de az Új Széchenyi Terv a kormányzás „barátságos arcát” mutatja, a reményről, az együttműködésről és a közös lehetőségekről szól. 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2011. január 15. 10:09
"nem lehet kimenekülni a munkaerőpiacról azt remélve, hogy majd az állam munka helyett valamilyen, másoktól beszedett adókból szociális juttatásokat fog fizetni " OV úgy látszik, az agyalágyult, munkát sose látott, vén Skálakópé hatása alá került. Ebben az országban az egyik etnikum sose volt a munkaerőpiacon, így ki se menekülhet, a másik pedig felette áll, így az intelem csakis a magyaroknak szólhat, akik eddig is mindent fizettek, még a miniszterelnök fizetését is. Azonkívül minimum munkavállalói járulékot, amire szintén igaz kell, hogy legyen, hogy annyit. fizessenek ki belőle, amennyit beszedtek. Azonkívül a rokkantak között sem mindenki szimuláns! Ebben az országban már túl régen megy ez a lemez, hogy senki sem dolgozik. Már Hofitól is ezt kellett hallgatnunk.
marko11
2011. január 15. 10:04
20 év után végre egy normális hang munka, ill. tunyulás ügyben. A hülye Bauer-féle közgazdászok persze csak a "hatékonyságot" értik, nekik másfél millió ember sem számít (ennyit rúgtak ki a munkahelyéről, rendszerváltáskor)... nem értik, Orbánnal ellentétben, hogy milyen káros pszichológiai, szociológiai hatása van, annak, ha fél ország munkaképes lakossága nem dolgozik! Az amerikai magyar közgazdász, Scitovsky János viszont érti, már kb. 20-25 évvel ezelőtt megírta, milyen (és miért!) nagy baj, ha a (műveletlen) emberek unatkoznak. Lásd AZ ÖRÖMTELEN GAZDASÁG c. könyvét!
Senior
2011. január 15. 09:56
Nekem a bejelenés szexuális töltése jött be. Matolcsi: „Közben verem a kis eszközömet.” Orbán: „A megszorítás, az élet egy csekély területét leszámítva, nem okoz élvezetet.”
Kirke70
2011. január 15. 09:02
Szépen hangzik nem el bújni a munka elöl, csak az elöl ami nincs nehéz elbújni! Jelenleg pl ha egy nő kb 40 éves és munkát keres középfokú végzettséggel nem veszik fel, mert " öreg", ha meg 20 éves akkor fiatal és tapasztalatlan. És ez egyre több esetben korosztálynál stb tapasztalható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!