Megszűnik a budapesti romaközpont?

2011. január 12. 20:40

A kormány a tavaly létrehozott szervezet helyett egy nemzetközi intézetet állítana fel.

2011. január 12. 20:40

Megszűnhet a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ, mivel a kormány ehelyett inkább egy nemzetközi roma kulturális és kutatószervezet létrehozását tervezi - értesült az MR1-Kossuth Rádió.

A tavaly egymilliárd forintból létrehozott szervezet idén még 50 millió forintnyi támogatásban részesül, ám azt még idén be kell zárni. Kathy-Horváth Lajos, az intézmény igazgatója szerint szégyen lenne, ha a központot az EU-elnökség miatt be kellene zárni.

A kormány egyébként egységes európai romastratégia kialakítására törekszik.Andor László uniós biztos szerint áprilisra készülhet el az ehhez kapcsolódó tervezet. Ezt a kormány júniusban fogadhatja el.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2011. január 13. 10:13
Itt minden út romába vezet. De főleg a zsákfalu zsákutcája. A kérdés így nemzetközi színtérre kanalizálható. Vagy történik valami, vagy az EU-internacionalizmus égisze alatt nem fogunk csinálni semmit. Amíg a körmünkre nem ég munka. Bár, sztem, ez már megtörtént.
gross
2011. január 12. 21:35
Gondolom, az a nemes ok áll az esetleges megszüntetés mögött, hogy mások csókosai kapták a pozíciókat.
pityesz74
2011. január 12. 21:29
Nagyon helyes,ne csak mi fizessük az élősködő tolvaj bandát!(Tiszt.... a kivételnek)
drieno
2011. január 12. 21:08
javaslom, helyezzük át az intézményt brüsszelbe! kétszázezer munkahely volna az intézetben, minden jelentkező roma ingyen jegyet kap, hogy odautazhasson!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!