Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Járai: Kockázatos úton járunk

2011. január 20. 14:38

Vigyázni kell, nehogy az Orbán-kormány a szakadék szélén találja magát - fogalmazott Járai Zsigmond a Hungarian Business Leaders Forum találkozóján.

2011. január 20. 14:38
Kockázatos a gazdasági út, amin járunk - fogalmazott Járai Zsigmond az MNB felügyelőbizottságának elnöke a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) üzleti ebédjén. Járai szerint Magyarország helyzete jobb, mint amit általában arról gondolnak, a nemzetközi megítélés azonban nem ezt tükrözi. Ebben szerepet játszik a kiszámíthatóság és a bizalom hiánya: utóbbi összefügg a rombolóan ható különadó-kivetéssel, a kormánynak az IMF-fel kialakult konfliktusos viszonyával, a Költségvetési Tanács feloszlatásával és olyan gazdaságon kívüli fejleményekkel, mint például a médiatörvény körüli viharok.
 
Vigyázni kell, nehogy az Orbán-kormány a szakadék szélén találja magát, amit egy újabb nemzetközi válság kirobbanása jelenthet - mondta Járai, aki szerint legfeljebb 3-4 év múlva lehet a magyar euró-bevezetés céldátumának kijelöléséről beszélni.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
virág andrás
2011. január 20. 20:00
Csak egymás között: szerintem ez egy higgadt és reális értékelés a jelenlegi helyzetből látható perspektívákról. A magam részéről biztos vagyok abban, hogy mindez megegyezik OV véleményével, legföljebb ő miniszterelnökként természetesen nem fogalmazhat így.
egykettő
2011. január 20. 19:51
Ezt nem vártam Járaitól. Teljesen igaza van. Egyáltalán nem balfaszság a kormány gazdaságpolitikája, de azt feltételezi, hogy a világgazdaság rendben lesz az elkövetkező években. Ha ez nem jön be, nagy menekülés lesz itten, mert senki sem érzi biztonságban magát (gazdaságilag értem) Orbánék mellett.
bakszakáll
2011. január 20. 15:59
Járai úgy látja, fontos lenne hagyni megerősödni a viszonylag jó makrogazdasági folyamatokat és helyre kellene állítani a befektetői bizalmat. A költségvetési politika kapcsán azt tartja fontosnak: a kiadási oldalt le kellene faragni a bürokrácia leépítésével párhuzamosan. Mintha éppen ezen munkálkodnának a fiúk.
bmucsai
2011. január 20. 15:50
Herzog Edit (baloldali) EU-s képviselő felszólalása szerint az idén eddig többen fagytak meg Magyarországon otthon a lakásukban, mint az utcán. Miféle szakadékról beszél Járai, és miféle veszélyről a 400 Ft-os benzin ár árnyékában? Nagyon meglepődhetnek a "piacok"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!