Kihátrálnak Hoffmann mögül?

2011. január 13. 12:47

A Népszava szerint sem a felsőoktatási, sem a közoktatási törvény koncepciója nem talált támogatásra szakmai és politikai körökben. A Fidesz szakpolitikusai sem támogatják Hoffmann Rózsa elképzeléseit, azokat jelenlegi formájában meg sem szavazná a párt.

2011. január 13. 12:47

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum szerint nem támogatja a felsőoktatási törvény jelenlegi koncepcióját a Fidesz-KDNP-frakció oktatási munkacsoportja. Sőt, azt tartják indokoltnak, hogy ahelyett egy, csak az alapelveket és célokat megfogalmazó előterjesztés készüljön, amelynek alapjául Pálinkás József, az MTA elnökének javaslata szolgálhat. A munkacsoport elnöke, Pokorni Zoltán szerint jóval rosszabb a koncepció fogadtatása, mint ahogy azt a tárca állítja. A Népszava értesülései szerint sem szakmai sem politikai körökben nem támogatják a köz- és felsőoktatási koncepciót, a Fidesz szakpolitikusai sem álltak az államtitkár elképzelései mellé a jelenlegi tartalommal pedig meg sem szavaznák azt.

A Kósa Lajos vezette Megyei Jogú Városok Szövetsége 18 oldalas dokumentumban fejtette ki véleményét a koncepcióról. Ebben több kritikát is megfogalmaznak a finanszírozással, vagy éppen az érettségivel kapcsolatban, illetve a tervezett társadalmi munkát is komolyan kritizálják. Egyetértenek azzal, hogy három éves kortól legyen kötelező az óvoda, valamint azzal is, a nyolc osztályt megelőző és követő felzárkóztató osztályok jöjjenek létre. Szintén támogatják, hogy erősödjön a külső ellenőrzés, hogy a felzárkóztatás mellett nagyobb hangsúlyt kapjon a tehetséggondozás és hogy az összmagyarság helyzetével foglalkozzanak a magyar oktatási rendszerben.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alithia
2011. január 13. 23:47
Szánalom ez az egész Hoffman rózsástúl ugy ahogy van, Poroszos oktatás, Rendel fegyelemmel majd nemzeti öntudatra nevelni a gyereket, Kész vicc, mitha a diákba csak ugy bele lehetne kényszerrel erővel önteni a haza szeretetét. Mintha létezne egy homogén egyöntetü nemzeti öntudat ami nem giccstöl csöpögö ures romantikus lozung lenne. Tévhitek tévhitek tömkelege, és még mindig azt hissszük hogy hatalommal és fegyelemmel bármit el lehet érni, mi lenne ha csak egyszerüen kedvet csinálnánk a gyerekben a tanuláshoz, es nem magoltatnánk, tisztelt pedagogus kollákég
Kassziopeia
2011. január 13. 19:29
Az oktatás, az ifjúság kérdése a legfontosabb szempontom, amin át nézem a dolgok alakulását. Kezdetkor az Szdsz-ről azt lehetett gondolnom, hogy ők állnak leginkább szemben a pártállammal. Ezt addig lehetett gondolnom, amíg nem Horn Gábor lett az oktatási felelősük. Őróla ugyanis lehetett tudni, hogy a pártállam áttolt embere. Azóta a Fidesz-KDNP az egyetlen reményem, és addig lehet így éreznem, amíg nem Pokorni Zoltánra bízzák az oktatás ügyét. Róla ugyanis lehet tudni, hogy liberális gondolkodású; Az iskolákban a helyzet pedig olyan mértékben romlott, hogy ő és liberális, volt szdsz-es barátai - akik talán legfeljebb tanulóként, vagy műkedvelő tanárként láttak iskolát belülről, - nem tudnak segíteni, csak tovább mélyítenék a szakadékot. Aztán a párton belül mégis ő lett az oktatáspolitika vezetője, de azt remélem, hogy ez taktikai lépés csupán, a tényleges ügyintézés a miniszter és az államtitkár kezében van. Az államtitkár felelősen gondolkodik, és belülről ismeri a helyzetet. És - ami Pokorniról sajnos nem mondható el-, karakteres, hiteles személyiség, abszolút érték, amit képvisel. Ha a Fidesz liberálisainak sikerül őt elmozdítani, nem én leszek az egyetlen, aki a továbbiakban semmit nem veszek komolyan, amit a Fidesz a továbbiakban reményként, a jóra fordulás lehetőségeként hirdet meg. Mindazonáltal a 3 idegen nyelv előtt MAGYARUL kell a gyerekeinket megtanítani. El tudják azt képzelni, hogy sok -elit!- gimnáziumban nem, vagy csak alig tartanak magyar nyelvtan órát némely lánglelkű szabadgondolkodó magyartanárok? Nem? Pedig igaz.
várúr
2011. január 13. 18:58
Csak érdekességként: Klebeslberg Éva jóismerősöm. Ő természetesen Hoffmann Rózsa-párti. Nemrég kérdeztem: miért? Mert rokonszenvesen kemény - mondta Éva.
gyuszika
2011. január 13. 18:17
Én is azoknak adok igazat ( ha ez számít ) akik védik H. Rózsát. Teljes mértékben meg kell szüntetni azt a rohadt liberális irányzatot amit Magyar Bálinték kitaláltak. Bejárok a munkahelyemre és ha csak fele igaz amit a kölkök dumálnak , már az is szörnyű. Bekaptam két három felest most reggel-röhög az egyik- míg a másik, hogy sört ittam. De elég őket látni a buszmegálló sörözőjében, isznak suli előtt. Az ilyet a lehető legdrasztikusabb módszerrel meg kell szüntetni. Igaza van @TaTa 86-nak mi lesz ha Hoffmannt leváltják kit kivel tekint egyenlőnek. Helyre kell tenni a magyar oktatást minden szinten, mese nincs. Már csak azért is, mert remélem ezek a Magyar Bálint félék soha nem kerülnek vissza, és nem verik szét újra a liberális eszméjük miatt a magyar oktatást. Ha félre állítják nem különb a jelenlegi hatalom a korábbitól. Legfeljebb soha nem megyek el szavazni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!