Heller: „A lényeg, hogy nem szeretem Orbán Viktort”

2011. január 13. 08:25

„Senkit nem érdekel, hogy Nietzschéről, Lukácsról vagy Heideggerről mit gondolok vagy írok, a lényeg, hogy nem szeretem Orbán Viktort” - fogalmazott a Magyar Narancsban Heller Ágnes. A Magyar Nemzet szerint Heller és több más filozófus úgy jutott tetemes kutatási pénzekhez, hogy témáik nem feleltek meg a pályázati kiírásnak.

2011. január 13. 08:25
„Magyarországon a filozófusok nagyon szegény emberek, nézzék meg a fizetéseket. A könyveikért majdhogynem semmit nem kapnak, kontrollszerkesztésért nagyon keveset, fordításért még kevesebbet. Ezeket az embereket azzal vádolni, hogy jogtalanul zsebretesznek tíz- és százmilliókat, ez egy elképesztően hazug összefüggés” - fogalmazott Heller Ágnes filozófus a Magyar Narancs legújabb számában megjelent interjúban.
 
A Magyar Nemzet korábban arról írt, Heller Ágnes és több más filozófus tetemes kutatási pénzekhez jutottak a Gyurcsány-kormány alatt: hat pályázattal csaknem félmilliárd forinthoz jutott a Radnóti Sándor, Heller Ágnes, Vajda Mihály, Gábor György és Geréby György alkotta filozófusi kör. Heller közölte, „nem a pályázatokra jelentkezők dolga eldönteni, hogy a témájuk valóban összevág-e a kiírással, hanem azoknak, akik erről határoznak.” A pénzeket könyvtárbővítésre, számítógépek beszerzésére fordították, az összeg „fiatalembereknek, pályakezdő, munkanélküli tudósoknak adott valamiféle megélhetési és munkalehetőséget.” 
 
A filozófus közölte, programvezető volt korábban a Gond-Cura Alapítvány Alaptalan Alap című pályázatában, ám „egyetlen fillért” sem vett fel. „Senkit nem érdekel, hogy Nietzschéről, Lukácsról vagy Heideggerről mit gondolok vagy írok, a lényeg, hogy nem szeretem Orbán Viktort” - fogalmazott. „Vannak régi barátaim, de ez nem egy network; semmilyen hálózatom nincs, hanem az egykori Lukács-iskola egykori tagjainak van szellemi tekintélye” - tette hozzá Heller.

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rózsaszín Párduc
2011. január 14. 22:56
Köszönöm... jaj, de jól esik, fiatal vagyok, tudom. A levelezőn nincs korhatár... 53 éves , orvos, vagy egyéb, más végzettségű, gyakran több diplomás hallgatók is voltak ott.
fofo
2011. január 14. 15:03
Szerintem meg túl vannak fizetve. Sőt, néhányuknak, azért amit tesznek nem fizetés, hanem büntetés járna. Egyébként meg mindegy, hogy mit mondanak, a lényeg, hogy nem szeretem az ilyen Hellereket. És attól tartok, ha sokáig csinálják ezt, a normális Hellereket sem fogom szeretni. Lehet, hogy ez a céljuk?
orion
2011. január 14. 11:19
Magyarországon a filozófusok nagyon szegény emberek, Nem köll filozófusnak állni; esetleg javasolhatom a textilgyárakat három műszakban (ha lennének) vagy egy jó tescós árufeltöltős állást-azok bezzeg hülyére keresik magukat! (és most itt zokogok honi filozófusaink sanyarú sorsán) .... nézzék meg a fizetéseket... nem is abból éltek, vén banya, és ez most szépen ki is derült!
nyugalmazott tanár
2011. január 14. 09:11
Heller Á. nem szereti Orbán Viktort? Hihetetlen. 1. Ugyan már ki ez a H. Á.? 2. Kovács 128 János szereti H. Á-t? 3. Nem a miniszterelnököt kellene szeresse, hanem azt az országot, ahol ócska közhelyekkel kemény milliókat tud keresni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!