Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

A KDNP-nek sem tetszik Derce díja

2011. január 27. 18:32

A fővárosi KDNP szerint joggal merül fel a gyanú, hogy az újpesti fideszes polgármester által kezdeményezett életműdíj valamilyen titkos politikai háttéralku eredménye.

2011. január 27. 18:32

A KDNP Budapesti Elnöksége a leghatározottabban elutasítja az újpesti fideszes polgármester, Wintermantel Zsolt kezdeményezését, ami szerint az önkormányzat olyan életműdíjat alapítana, amelynek segítségével élethosszig tartóan havi 350 ezer forintot juttatnának a kerület volt vezetőjének. Közleményük szerint erkölcsileg és politikailag is vállalhatatlan, hogy a volt polgármestert az adófizetők pénzéből tovább finanszírozzák egy életműdíj köntösébe bújtatva.

A KDNP szerint ráadásul az adófizetőkben joggal merül fel a gyanú, hogy a havi 350 ezer forintos járadék sokkal inkább valamilyen titkos politikai háttéralku eszköze, semmint egy erkölcsi megbecsülés kifejezése. Cinikus és elfogadhatatlan, hogy az „Életműdíj” odaítéléséhez olyan feltételeket fogalmaz meg a polgármesteri előterjesztés, amelynek az egyedül Derce Tamás felel meg. Nem kíván asszisztálni egy „nemzet polgármestere” címhez.

Az Index információi szerint egyébként Wintermantel Zsolt hivatali elődjének régi munkatársát, a kerület jegyzőjét is kiemelkedően magas pénzjutalomra terjesztette elő.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekecske_gombocska
2011. január 27. 19:24
Hát igen. Az ügyletről többet nem tudva, -csak amennyit itt lehet olvasni- ez bizony erősen csirkefogás szagú. Örülök, hogy ilyen esetben azért a kormányzó erők egyikének legalább még helyén van az esze, szíve, értékítélete, stb.
trendo
2011. január 27. 19:21
Mitől "titkos" ez az alku? Annyira nyilvánvaló, hogy mi történt, hogy teljesen kár bármit is magyarázni rajta. Csak egyet felejtett el Télikabát: gazda nélkül nincs vásár! Úgyhogy, nyugodjatok meg, az életműdíjat ÉN fogom megkapni. Tény, hogy nemigen jártam Újpesten, depláne polgármesterként nem fungáltam. De már intézik a papírokat a Fidesz KB -nál! :)
ulloiut
2011. január 27. 18:56
Mi az a KDNP?
gróf Bercsényi
2011. január 27. 18:49
Nagy kérdés, hogy Wintellke magánakciója volt-é ez a valóban biztosíték-sorozatokat kiverő önkormányzati javaslat, vagy bizonyos fideszes vezetőkkel egyeztette azt? Tudom, hogy írnak ide olyanok is, akik már attól is dühbe jönnek, ha Orbán az átlagosnál kettővel többször vesz levegőt havonta, de azér' azt tán még ők sem gondolhatják, hogy a Tábornok Úr nem kapott epeömlést, amikor ezt a Derce-féle rendeletet elolvasta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!