Selmeczi: Nem lesz megadóztatva az átlépés

2010. december 05. 14:22

Nem kell 16 százalékos adót fizetnie annak, aki az állami nyugdíjpénztárba lép át - mondta el Selmeczi Gabriella az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

2010. december 05. 14:22

Selmeczi Gabriella az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában leszögezte: ha valaki az állami nyugdíjrendszerbe jön, adójárulék- és költségmentesen hozhatja át a megtakarításait. Akkor kell személyi jövedelemadót fizetnie, ha a reálhozamát, tehát nyereségét egy összegben kiveszi a magánnyugdíjpénztárból - fejtette ki.

A nyugdíjvédelmi megbízott emellett kitért arra is, hogy szerinte aránytalanul magasak a magánnyugdíjak működési költségei.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2010. december 06. 11:32
Azaz, ha kiveszi az ember a reálhozamot, akkor adózni kell utána.
Biomechanoid
2010. december 05. 18:45
Most egyértelműen kiderült, hogy Gabriella segghülye a nyugdíjpénztár témában. Tartok tőle, akik instruálják a háttérből 8szakemberek), nem fordítanak elég időt a picsa képzésére. Az egyébként is neuralgikus manyup helyzetben egyáltalán nincs szükség bizonytalankodó, hebrencs ribancokra. Elnézést kérek azoktól, akikkel szemben korábban megvédtem Selmeczit.
küllő
2010. december 05. 18:30
Ez a szerencsétlen szőkeszenátorasszony legalább egy héten mondjon egyforma hazugságokat. Habár így illik bele a nagy (haha) fideszcsapatba. Nevetséges szánalmas.
füst
2010. december 05. 17:17
mi a francnak kell mindig beszarni a hangoskodóktól. Aki ki akarja venni a hozamot (ha van egyáltalán), az fizesse is meg az adót (ahogy minden más esetben is kell, úgymint árfolyamnyereség, kamatjövedelem stb.). HA meg nem akarja, akkor vigye át önkéntes nypt-be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!