Pintér: Kevesebb a lopás

2010. december 17. 10:33

A belügyminiszter szerint a fiatalkorúak elzárását lehetővé tevő kormányintézkedések augusztus óta jelentősen csökkentették a bolti lopások számát.

2010. december 17. 10:33

Pintér Sándor belügyminiszter az Országos Polgárőr Szövetség évértékelő elnökségi ülésén Budapesten kijelentette: a bolti lopások száma negyven százalékkal csökkent a szabálysértési törvény augusztusi módosítása óta. A miniszter a nagyvárosokban működő kereskedők visszajelzéseire alapozza állítását.

Pintér Sándor leszögezte: A kormány működésének megkezdése után nemsokkal lehetővé tette, hogy elzárással lehessen büntetni akár a fiatalkorú bűnelkövetőket is. A módosítás életbe lépése óta december 3-ig 18 473 esetben került sor ilyen intézkedésre. Ennek keretében 581 személlyel szemben 3684 nap elzárást szabott ki a bíróság - tette hozzá a belügyminiszter, aki szerint a számok az intézkedések létjogosultságát igazolják.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Serio
2010. december 17. 13:08
Emlékszem milyen röhejes volt, mikor a ballibek azzal védték a törvény "címlaplányaivá" vált gimnazista bolti szarkákat, hogy csak heccből loptak, és nem szorultak rá. Mintha ez nem súlyosbító, hanem enyhítő körülmény lenne. Röhej. Persze a baloldalon nem bűn a lopás, hanem erény és népszokás.
bakszakáll
2010. december 17. 11:58
Az üzenet világos: nem szabad lopni, sem bizsut, sem túró rudit, semmit. És a gyereket sem érdemes lopni küldeni.
valv
2010. december 17. 11:21
"Az első Orbán-kormány alatt [...] a Fidesz megduplázta a vagyon elleni bűncselekmények értékhatárát, ennek nyomán szinte robbanásszerű fejlődésnek indult a megélhetési bűnözés, hiszen a bűnözők jelentős része ettől fogva a kedvezőbb elbírálást jelentő szabálysértési kategóriába lett átsorolva. Pintérék így kozmetikázták akkoriban a bűnözési statisztikákat... " - kuruc kommentár. Mégiscsak van tehát eredménye jobboldali nyomásnak a Fideszre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!