Jobbik: Nevetségesek a hipermarketek büntetései

2010. december 19. 17:40

Nevetségesek azok a büntetési tételek, amelyek esetlegesen a hipermarketeket sújtják, ha fertőzött, vagy nem megfelelő minőségű árut forgalmaznak - mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnap sajtótájékoztatón a fővárosban.

2010. december 19. 17:40

A képviselő szerint jó példa erre az egyik legnagyobb hipermarketlánc, amely a napokban kapott egy pár százezres büntetést, mert több száz kilónyi bélsárral fertőzött csirkehúst hozott forgalomba. A büntetési tételek még nevetségesebbnek tűnnek azzal összehasonlítva, hogy egyetlen nagyáruház óránként 3 és 9 millió forint közötti bevételt ér el - fűzte hozzá.

A Jobbik élelmiszer-kommandója egyébként azt tapasztalta ellenőrzései során, hogy az említett áruházak nem tartják be a 80-20 százalékos, a magyar és a külföldi áruk arányára vonatkozó, előírást sem - tette hozzá.

A párt ezért javasolta, hogy a vasárnap legyen szabadnap, illetve csak azok a boltok tarthassanak nyitva a hét utolsó napján, amelyek 172 négyzetméternél kisebbek és csak két alkalmazottjuk van. Ezzel korlátoznák a multik terjeszkedését, illetve segítenék kisforgalmazókat - mondta a képviselő.

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
El Topo
2010. december 20. 13:26
Lehetőleg kezdjük Platónnál a definíciós versenyt!
Machiavelli
2010. december 20. 09:17
Az általános tévhitekkel ellentétben USA-ban nem a lakosság szeretete miatt ítélnek meg a bírók horribilis kártérítési összegek nevetséges ügyekben, hanem azért, mert úgy számolnak, hogy a illegálisan megszerezhető jövedelem ezerszeresét ítélik meg, hogy gazdaságilag ne érje meg a cégnek folytatni ezt a tevékenységét. A multi mindig kiszámolja, hogy megéri-e neki a bírság. A TESCO esetében ugye venni kellett volna a csirkehús értékét, ami a remélt haszon volt (ugye meg kellett volna semmisíteni) és annak az ezerszeresét kellett volna bírságba kiróni. Nem érné meg nekik trükközni, mert tuti kevesebb, mint 1000 csínytevésükön belül rendre megbuknak, tehát gazdaságilag nem éri meg!
cutcopy
2010. december 20. 00:48
"pár százezres büntetést, mert több száz kilónyi bélsárral fertőzött csirkehúst hozott forgalomba" Igen, de hát ennek is örülni kell ahhoz képest, hogy míg ez csak egy áruház osztályának részlegének és annak egyik termékének bizonyos hányadát érintette, addig mondjuk Fletóék - miután évekig mást sem nyújtottak az egész országnak mint tömény bélsarat - még mindig büntetlenül nevetgélnek a parlament padsoraiban..
Trükkök Százai...
2010. december 19. 23:34
Szerencsétlen kiscserkész...Csak mondja,csak mondja. Baszottul magányos lehetsz,de nem is csodálkozom rajta. Unalmas lelketlen féreg vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!