Farkas: Ha nincs program, nincs pénz

2010. november 17. 16:39

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő egy a világhálóra felkerült hangfelvételen úgy fogalmazott: azok, akik nem mennek be az általa felvázolt romaügyi rendszerbe, nem kapnak pénzt.

2010. november 17. 16:39

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő egy a világhálóra felkerült hangfelvételen úgy fogalmazott: azok a kisebbségi képviselők, romaszervezetek, amelyek nem mennek be az általa felvázolt rendszerbe, nem kapnak pénzt, és mint mondta, nem tesz egy fillért sem olyan országos vagy területi cigány önkormányzatba, amelyet nem az általa irányított szervezet színeiben vezetnek. „Ha nem jöttök be a rendszerbe, és az nem lesz átlátható, abban nem lesz pénz” - jelentette ki.

A roma politikus a 12 perces hangfelvételen beszédében utalt arra, hogy már zároltatta minden állami támogatás, pénzforrás kifizetését, és csak néhány esetben engedélyezett ösztöndíj-kifizetéseket olyanoknak, akiknek a továbbtanulása veszélybe került. Szavai szerint zárolva lesz a pénz mindaddig, amíg a január 9-én esedékes kisebbségi választás után a testületek meg nem alakulnak, „amíg ott olyan hiteles vezetők nem lesznek, akikben én megbízok, akiket ismerek, mert a javaslatot, ha úgy teszik, a döntést én hozom meg” - jelentette ki.

Farkas Flórián azt mondta: az az „alapítványosdi játszma”, ami eddig volt, Macika (Magyarországi Cigányokért Közalapítvány), Kisebbségi Közalapítvány, OFA (Országos Foglalkoztatási Közalapítvány) meg a többi, megszűnnek, ezentúl a pénz kezelése egy helyen lesz, és azt ő irányítja. „Nincs értelme, hogy alapítványokba toljuk be a pénzt, miközben nincsenek programok” - fogalmazott. Hozzátette: az új tárcaközi bizottság, amelynek társelnöke, két-három havonta az összes tárcát beszámoltatja a romatámogatásokra szánt forrásaikról, programjaikról, így a tudtukon kívül semmilyen döntés nem születhet.


 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Kotász
2010. november 17. 20:14
Nane love, nane masz,nané kotor balavasz
HSL
2010. november 17. 17:12
Olvassunk a sorok közt: arról van szó, hogy többé nem megy biankó csekk bármire, ami mellé oda van biggyesztve a roma szó, hanem csak elszámoltatható, átlátható projektekre - haver, vagy sem. Ezzel mi a baj? Menjen tovább mint eddig, ahol Kolompárék egyben elbulizák az egészet? Vagy Moslék Viktória magyargyülőlő rasszista aktivizmusára? Ugyan... Közkegyelmes Farkas úr ehhez képest minőségi előrelépés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!