Módszert vált az APEH

2010. október 04. 12:41

Kevesebb vagyonosodási vizsgálatot folytat le idén az APEH, mint tavaly. Az adóhatóság új módszerekkel küzdene az adóelkerülők ellen, mostantól a luxuséletvitelt folytatókat vehetik górcső alá.

2010. október 04. 12:41

Új szemléletű vagyonosodási vizsgálatokról döntött a közelmúltban az APEH vezetősége. Ezentúl a magas kockázattal bíró értékes vagyontárgyakkal rendelkező, luxuséletvitelt folytató, de ezzel arányban nem álló adófizetési kötelezettséget valló magánszemélyek esetében végeznek ellenőrzéseket - írja a Népszabadság.

Az adóhatóság a lapnak arról viszont nem tudott tájékoztatást adni, hogy idén hány vagyonosodási vizsgálat indult eddig, mert azt nem tudják különválasztani az egyéb, jövedelemadó típusú vizsgálatoktól. Az elmúlt négy évben egyébként több mint 95 milliárdos adókülönbözetet tártak fel, amihez 46 milliárdos bírság, valamint 33 milliárdos késedelmi pótlék kapcsolódott.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!