Felszámoltatnák Ferihegyet a taxisok

2010. október 29. 19:02

A Budapest Airport felszámolását kezdeményezte a Zóna Taxi a Fővárosi Bíróságon. A konzorcium szerint csupán néhány millió forintról van szó, a reptérüzemeltető megütközésének adott hangot.

2010. október 29. 19:02

Felszámolási eljárást kezdeményezett a Zóna Taxi a Budapest Airport ellen kifizetetlen számlái miatt - tájékoztatott Veres István, a konzorcium szóvivője pénteken. Az üzletember elmondta: a BA nem fizette ki határidőre az általa korábban elfogadott számlákat. Hozzátette: néhány millió forintról van szó, és az ügyben a Zóna többször is megkereste a BA-t, ám ennek nem lett eredménye, ezért kezdeményezte a cég felszámolását a Fővárosi Bíróságon.

A Budapest Airport MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette, hogy a társaság „megütközéssel fogadta a Zóna Taxi újabb bejelentését” ők ugyanis nem tudnak arról, hogy lenne tartozásuk a Zóna Taxi felé. A vállalat szerint a fuvarozók csupán rendezetlen ügyeikről szeretnék elterelni a figyelmet.

A két cég viszonya nem harmonikus: a BA október 7-én közölte, hogy felmondta az eddigi megállapodást a Zónával, és új versenypályázatot írt ki a repülőtérről üzemelő taxiszolgáltatás üzemeltetésére.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaducsa
2010. október 29. 22:47
"Felszámoltatnák Ferihegyet a taxisok" Tehát nem "a taxisok", hanem megintcsak a komcsi bűnözők.
Kaducsa
2010. október 29. 21:16
Geszler Dórika ura.
drienovác
2010. október 29. 21:16
oda a monopólium, elvtársak?
Kaducsa
2010. október 29. 21:05
"A BKV vezére, illetve fia öt éve egy érdekkörben mozog a Citadella megrongálójaként és a ferihegyi taxisháborúk egyik "tábornokaként" ismert Veres Istvánnal. A Heti Válasz úgy tudja: a botrányba fulladt csuklósbusz-tender csak egyike volt a barátias-családias üzleteknek. Antal Attila nemrég a reptéri fuvarpiac újraosztását is kezdeményezte - a Veres-féle Zóna taxival karöltve. Ennél is érdekesebb, hogy ugyanez a POT Bt. - amiben Antal Zsolt két testvére is érdekelt - 10 millió forintos üzletrészt birtokol a reptéri taxispiacot 2003 és 2006 között uraló, jelenleg 100 milliós jegyzett tőkéjű V. I. P. T. Személyszállító Kft.-ben. Ez annyit jelent, hogy Antalék élő üzlettársi viszonyt ápolnak a Citadella megskalpolásával hírnevet szerzett Veres István famíliájával (a szállítócég legnagyobb offshore tulajdonosának képviselője, Tóth György Veres féltestvérének férje). Fővárosi szocialista forrásainkat cseppet sem leptük meg, amikor az általuk a BKV élére kiszemelt Antal Attila és a Veres család egymásrautaltságát kezdtük pedzegetni. Városházi körökben köztudomású - videofelvételek és tanúk tucatjai bizonyítják -, hogy 2004-ben a "citadellás ember" Tourist taxisainak szavazatai kellettek ahhoz, hogy Antalt újra megválasszák a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közlekedési osztályának elnökévé. Sőt, a tájékozottabbak azt is felemlegetik, hogy a 2006-os taxistenderen - amelyen a Veres-féle Tourist taxit lecserélték a Veres-féle Zóna taxira - Antal szaktanácsadóként segítette a reptér döntnökeit. Mindezt nem veszik rossznéven az MSZP-sek; szemükben Veres István nem vörös posztó. Legendák keringenek például arról, hogy a Szemlőhegy úti Apró-Gyurcsány lak felső szomszédságában álló Kádár-villa lakójaként jegyzett Veres ma is "lejáratos" a miniszterelnök rokonságához. Ám bizonyosan csak annyit állíthatunk, hogy alig egy éve Apró Piroska unokatestvére, Vajda József nyugalmazott dandártábornok, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgató-helyettese is beszállt a Zóna-Service Zrt. tanácsadói karába. (A cég közleményéből kiderül: Vajda a korábban rendőrségi szóvivőként mutatkozó Zóna-vezérigazgató, Samu Attila mellett teljesít szolgálatot. Vajda József egyébként több honvédelmi minisztériumi háttércég vezető tisztségviselője.)" stb http://www.hallotaxi.hu/index.php?pg=news_25_2731
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!