Ötmilliárd elég az árvízvédelemre

2010. szeptember 28. 08:44

A környezetvédelemért felelős államtitkár szerint mintegy ötmilliárd forint elég lehet a borsodi települések árvízi védekezésére.

2010. szeptember 28. 08:44

Dr. Illés Zoltán környezetvédelemért felelős államtitkár az Észak-Magyarországnak elmondta: ötmilliárd forintból meg lehetne előzni a borsodi árvizeket. Az előző kormány ideje alatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nem került sor 85 milliárd forintnyi termékdíj befizetésére, ami majdnem hússzor elég lett volna a védekezésre.

Illés szerint Felsőzsolca hatalmas veszteségeiért elsősorban a meggondolatlan beruházások felelősek. Egyes nagyáruházak építésekor feltöltötték az árteret, a víz az autópálya és a város felé terjedt tovább. Készülnek a tervek, melyek segítségével hasonló esetben vissza tudnák vezetni a Sajóba a vizet.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szonja91
2010. szeptember 28. 17:26
Végre valaki, aki felelősséggel bánik a pénzzel, és nem verünk el mindenre csomó pénzt. Persze az árvízkárosultak megérdemlik a támogatásokat,de tudni kell gazdálkodni.
gentry
2010. szeptember 28. 12:10
Mikor veszik már észre a politikusaink, hogy az árvíz elleni egyetlen hatékony és tulajdonképpen olcsó védelem a FOKGAZDÁLKODÁS!
sky.net
2010. szeptember 28. 09:36
szerintem tud annyi eső esni hogy 5 milliárd nem elég
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!