Nem vizsgálják a médiaalkotmányt

2010. szeptember 08. 12:43

Az Európai Bizottság nincs ok arra, hogy eljárást indítsanak bármely EU-tagállam ellen a szólás- és sajtószabadság megsértése miatt. Tabajdi Csaba MSZP-s EP-képviselő szerint a testület nem fogja megspórolni, hogy ellenőrizze a tagállamokat.

2010. szeptember 08. 12:43

A késő estébe nyúló vitát tartott kedden az Európai parlament arról a beadványról, amely szerint súlyos fenyegetés éri az információ szabadságát és a médiaszabadságot több EU-tagállamban. Neelie Kroes, az Európai Bizottság médiaügyi biztosa szerint ugyanakkor a testület jelenleg nem lát okot arra, hogy beavatkozzon. Hangsúlyozta, hogy a tagállamok alkotmányos berendezkedése védi az alapvető jogokat.

A vitában Tabajdi Csaba szocialista EP-képviselő kijelentette: az Európai Bizottság „nem fogja megspórolni magának”, hogy ellenőrizze a tagállamokat, betartják-e az alapvető jogokat. A szintén MSZP-s Göncz Kinga arról beszélt, a sajtó és szólásszabadság felszámolását még kétharmados parlamenti többség sem indokolhatja, márpedig ez történik három hónapja Magyarországon. 

Pelczné Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő hozzászólásában az Európai Bizottságot méltatta, amiért az kiegyensúlyozottan kezeli a szólás- és sajtószabadság ügyét.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rothmüller Mortizár
2010. szeptember 08. 15:05
fúúúúúújj az európai bizottság is tele van nácikkal. kunce segííííííts!
Steppenwolf
2010. szeptember 08. 14:04
Most így hogy fognak tovább rettegni a viktatúrától? Éjjel megfenyegették az országot a tálibok, ugrott a terrorelhárító központ ellenes demagóg propagandahadjárat, most meg még ez is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!