Nem tetszik a Greenpeacenek a Széchenyi-terv

2010. szeptember 16. 17:51

Kritizálta az új Széchenyi tervet a Greenpeace, akik saját javaslataikat is bemutatták. A szervezet szerint hiányzik a zöld gondolatot belőle.

2010. szeptember 16. 17:51

A Greenpeace szerint az ország gazdaságpolitikáját tíz évre meghatározó Új Széchenyi Tervből hiányzik a szükséges zöld paradigmaváltás; kritikai megjegyzéseik mellett megoldási javaslataikat is bemutatják a Nemzetgazdasági Minisztériumnak - közölte a zöld szervezet csütörtökön.

Vetier Márta, a Greenpeace szakértője és az Új Széchenyi Terv átvilágításának koordinátora szerint a terv hazai viszonylatban sokszor új nézőpontokat képvisel, néhány súlyos iránytévesztés azonban komoly problémákat okozhat. Ahelyett, hogy a gazdaságpolitika az Új Széchenyi Tervben a fenntarthatóság szempontjainak lenne alárendelve, továbbra is alapvetően a fenntarthatatlanságot okozó technikákból és elvekből építkezik, azokat próbálja újrahasznosítani. A Greenpeace teljes együttműködését ajánlotta fel a Nemzetgazdasági Minisztériumnak az Új Széchenyi Terv fenntarthatóvá tételéhez.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2010. szeptember 17. 09:51
Az én jó anyám kedvenc szavajárása adott témakörben a "sötétzöldek" kifejezés, én meg egyre bőszebben helyeslem.
1120
2010. szeptember 17. 01:40
Nekem is van gondom az új Széchenyi tervvel. Méghozzá az, hogy nem mondja ki kerek-perec, hogy egy második atomerőmű megépítése elkerülhetetlen. Minél később kezdik építeni, annál drágább lesz... Alternatív lehetőségként esetleg még felmerülhet a Alföld beterítése (zöld színű!!!) napkollektorokkal, vagy a hegyekben a tarvágásokat követően (zöld színű) "szélerőmő-tenger" létesítése. Marhák...
drienovác
2010. szeptember 16. 22:15
nem igazán értem a greenpeace-t az épületek energiamegőrző korszerűsítése önmagában hatalmas mértékben csökkenti a környezeti terhelést és ráadásul rengeteg munkahelyet teremt, és mellesleg a legzöldebb kormányzat iprogram, ami az utóbbi 60 évben napvilágot látott (összehasonlításként: a gy elvtársék adtak néhány nyugdíjasnak kettő, azaz 2 darab "energiatakarékos" izzót, az volt a zöld programjuk, és ott volt a nagyon gyorsan kimerült panelprogram) ha erre még sikerül ráültetni olyan programokat, amelyek támogatják a napenergia hasznosítását, hőszivattyús fűtés és melegvíz rendszerekre átérést, nulla kibocsátású házak építését, akkor óriásikat léphetünk előre az energiabiztonság és energiafüggetlenség útján is - nem mellesleg a monopolhelyzetben lévő közszolgáltatóknak való lakossági kiszolgáltatottságot is rendesen lehet csökkenteni! az a zöld együttműködéses plakát meg pont olyan, mint a "döntsd a tőkét" illusztrációk anno - hátborzongató a képi és a színvilága is
iMan
2010. szeptember 16. 21:13
Egy ilyen szegény és egyébként is bolhapöcsnyi országban most ne akarjon zöld beruházásokat a grínpísz. Majd a válságunk végén!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!