Navracsics visszaállítaná a járásokat

2010. szeptember 05. 12:09

A közigazgatási miniszter Kötcsén a közjót szolgáló közigazgatás koncepcióját ismertette. Navracsics Tibor szerint egy éven belül újra bevezetésre kerülhetnek a járások.

2010. szeptember 05. 12:09

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a kötcsei találkozón szombaton a közigazgatás reformjának szükségességéről beszélt - írja a Magyar Nemzet Online. A politikus szerint a közigazgatás mindeddig nem a közjó érdekében működött, így „eddig az állam elvesztett gyermeke volt a magyar politikának”.

A miniszterelnök-helyettes koncepciója alapján az első feladat a közszféra átszellőztetése, ezután intézményépítésre, valamint a személyzeti politika és a közigazgatási kultúra megváltoztatására van szükség. Navracsics szerint egy éven belül újra közigazgatási egységekké válhatnak a járások. A miniszter úgy véli: „ma egy állampolgár nem érti meg saját kötelezettségeit és jogait”, ezért a jogszabályalkotás revziójára van szükség.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2010. szeptember 05. 15:22
Elkeserítő, hogy nem lehet legalább modernül mikrorégiónak nevezni az archaikus járás helyett.
Senior
2010. szeptember 05. 13:18
Miloka hol vagy? Akkor megmondtam, vagy megmondtam?
kanpalisoda
2010. szeptember 05. 13:11
Nem egy újabb elfekvő bürokraták számára?
komka
2010. szeptember 05. 12:45
A járásoknak van létjogosultságuk. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a rendszert emberek alkotják. Talán az egyik legnagyobb gond, hogy az átlagos településeken a polgármesterek munkájának nincs semmilyen értékmérője, csupán személyes kiskirályságuk kiépítésével foglalkoznak. Különösen a vállalkozóbarát környezet kialakításával, munkahelyteremtéssel nem foglalkoznak mert egyszerűbb számukra a segélyekért olcsóbban vehető szavazókat nyerni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!