EU: feltételek a földmoratóriumnak

2010. szeptember 01. 21:46

Az EU szerint nem elég kérni, alá is kell támasztani a magyarországi földmoratórium meghosszabbítását. A bizottság mindazonáltal tüzetesen megvizsgálja a magyar kérést, amint kézhez vette azt.

2010. szeptember 01. 21:46

Roger Waite, a Bizottság szóvivője megerősítette, hogy Magyarországnak a csatlakozási szerződés rendelkezései alapján jogában áll kérelmeznie a 2011 április 30-án lejáró földmoratórium meghosszabbítását további három évvel. A Bizottság tüzetesen megvizsgálja a magyar kérést, amint kézhez vette azt. Brüsszel annak igazolását várja, hogy a meghosszabbítás elmaradása súlyos zavarokat okozhat az ágazatban.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán jelentette be, hogy a kormány elfogadta azt a részletes indoklást, amelynek alapján Magyarország kéri moratórium kitolását. A miniszter Magyarország legfontosabb érveként említette, hogy Magyarországon a földárak nem érik el a nyugat-európai szintet, azoknak fele-harmada a belföldi földár.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2010. szeptember 02. 14:05
Az EU-nak a földáras hülyeséget úgy kell visszadobnia ahogy az van, hiszen a földárak azért alacsonyak, mivel a moratórium miatt a magyar föld forgalomképtelen az európai földpiacon.
sky.net
2010. szeptember 02. 13:05
nem értem mér nem a földtörvényről pofáznak már ami véglegesen magyar kézben tartja a földet és kész probléma rendezve ehelyett ...ilyen moratórium meg olyan uniós faszságok ... megint kuss van a magyar földtől és törvénybe vésni ahogy a dánok vagy a zsidók akár ...a többi az mellépofázás , mutyigyanús mismásolás töcskölés stb
Tikva
2010. szeptember 01. 21:57
Mi van??? Ok, akkor beszéljünk Francia Guayanáról,vagy Surinamról(holland gyarmat),vagy Grönland gyermekeiről,netán Falkland szk-ről..., Gibraltár esetleg? Hja ,vagy a Csendes -Óceán szigetgyarmatairól? Ez az álszent Nyugat-európai Unió....hát már ehhez tényleg Daedalon kell,vagy inkább erősebb...Zofrán...(hányingercsökkentő..)
Vhailor
2010. szeptember 01. 21:54
"a meghosszabbítás elmaradása súlyos zavarokat okozhat az ágazatban" nocsak ... akkor valakinek már nagyon fájhatott a foga a magyar földre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!