„Aki nem ismeri a Szentírást, szellemi értelemben nem európai”

2010. szeptember 05. 19:40

Semjén Zsolt a nagymúltú óbudai zsinagóga újbóli felszentelésén fejtette ki: szerinte a Biblia ismerete nélkül nem érthetőek meg a civilizáció alapjai.

2010. szeptember 05. 19:40

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a felújított 190 éves óbudai zsinagóga Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által rendezett felszentelésén kijelentette: aki nem ismeri a Szentírás történeteit, az szellemi értelemben nem tekinthető Európainak.

A zsinagógában, mely egykor a Magyar Televízió stúdiójaként funkcionált, Semjén kifejtette: „Amikor ezek között a falak között újra felhangzik az Isten szava, akkor ez a legrégibb civilizációs és kulturális örökség továbbadását is jelenti”. A politikus szerint bibliai ismeretek nélkül  nem lehet megérteni Ady Endre verseit, vagy Bach zeneműveit sem.

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcsi75
2010. szeptember 07. 20:00
Nesztek egy náci: AQUINOI SZENT TAMÁS, 13. századbeli filozófus. "A zsidók uralma" c. művében írta: "Nem lenne szabad megengedni, hogy a zsidók megtartsák amit mások kiuzsorázásával szereztek. Legjobb lenne munkára kényszeríteni őket, hogy maguk keressék kenyerüket meg ahelyett hogy semmit sem tesznek és kapzsi módon élnek." és a többi és a többi..............
árgyélus
2010. szeptember 06. 21:37
sok baromarc
hogyne
2010. szeptember 06. 17:23
Egyébként nem hülyeség, amit mond, mert az, hogy Európa idáig fejlődött, nagyrészt a vallásnak köszönhető. Persze nem kizárólag, de nagyban hozzájárult.
medve
2010. szeptember 06. 15:15
Nem. Én pontosan tudom, érzem, érzékelem, hogy a jobboldali retorikában mennyi a bántás, mennyi a sértés és az intolerancia. Én csak azzal nem értek egyet, hogy megpróbálod ezt nagyobb felelősségé tenni, mint amekkora bántás, taplóság és agresszivitás van a baloldali retorikában, mely, ne feledd, az elmúlt 65 évben 8 évet leszámítva hatalmon volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!