Terrorelhárítók őriznék Orbánt és Schmittet

2010. augusztus 04. 17:38

A Belügyminisztérium honlapján megjelent jogszabálytervezet alapján az újonnan megalakuló Terrorelhárítási Központ feladata lenne többek között az államfő és a miniszterelnök védelme is.

2010. augusztus 04. 17:38

Egy új szervezet, a Terrorelhárítási Központ foglalkozna országszerte a terrorcselekmények elhárításával, végezné el a rajtaütéseket is. Az erről szóló rendelettervezet szerint a globális biztonsági kihívások között egyre jelentősebb szerepet játszik a nemzetközi terrorizmus. Ennek kezeléséhez van egy koherens, a szükséges információkkal, tudással és képességgel rendelkező szervezetre szükség.

A központ országszerte foglalkozna a terrorcselekmények, illetve az azt előkészítők felkutatásával, eltérített vagy elrabolt járművek visszafoglalásával, akcióba lépne emberrablások esetén, ők fognának el felfegyverzett bűnözőket. Emellett elemeznék Magyarország terrorfenyegetettségének helyzetét és részt vennének a kritikus infrastruktúrák védelmére vonatkozó nemzeti program kidolgozásában, illetve átvennék Köztársasági Őrezredtől az államfő és a miniszterelnök védelmét.

Az új szervezet a belügyminiszter irányítása alatt működő költségvetési szerv lenne. Főigazgatóját a miniszter javaslata alapján a miniszterelnök nevezné ki és mentené fel.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. augusztus 05. 11:54
Csak vigyázzanak rájuk!
Widor
2010. augusztus 05. 11:09
Ez az elnevezés, hogy "terrorelhárító központ", gondolom még draskovics-örökség. Magyarországon hol van terrorizmus? Ez nem izrael vagy usa.
dagatt
2010. augusztus 05. 10:00
Gondolom már ötlete is van a Viktátornak hogy milyen cég erre a legalkalmasabb (volt magántestőrsége, amely Kft vezetője választások után hirtelen Őrezred Parancsnok lett), és ki legyen a vezetője. Nyilván őrá majd nem is vonatkozik a havi kétmillás bérplafon... Biztos lesz egy rendelet ami megfogalmazza ezt a kivételt is a bérplafon alól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!