Orbán: Az erősek egyesülnek, a gyengék széthullanak

2010. augusztus 14. 18:52

A miniszterelnök kijelentette: a magyar kormány anyagi támogatást nyújt a vajdasági magyar kulturális autonómia legfőbb szervének, a Magyar Nemzeti Tanácsnak. Orbán Viktor Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott Szabadkán.

2010. augusztus 14. 18:52

Orbán Viktor a szabadkai egyeztetés után kijelentette: „Elvi megállapodást kötöttünk arról, hogy a magyar kormány anyagilag is támogatja az MNT következő három évre szóló programját.” Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint tervezik például egy iskolai ösztöndíjrendszer és egy kollégiumi rendszer kiépítését, valamint iskolabusz-hálózat indítását is.

 
„Nem gondoltam volna ennek az évnek az áprilisában, hogy lesz belátható időn belül olyan választási eredmény, amelyet én is meg fogok irigyelni” - gratulált a kormányfő a VMSZ-nek az MNT-választásokon elért „elsöprő” győzelméhez.  A VMSZ 28 helyet szerzett a 35 tagú MNT-ben a június 6-i voksoláson.
 
Orbán úgy véli, ez az eredmény is azt mutatja, hogy „itt jött létre az egész Kárpát-medencében a legnagyobb sikerű összefogás”. „A magyarság jövője – ideértve a határon túli területeket is – az összefogásban van. Az erősek egyesülnek, a gyengék pedig széthullanak” – jelentette ki.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Star
2010. augusztus 15. 15:41
"Az erősek egyesülnek, a gyengék széthullanak." - A Kulcsmondat! Hosszú leszek, de úgy döntöttem, leírom a véleményem: Aki rendelkezik a megfelelő történelmi ismeretekkel, a hazaszeretet-érzésével, tudhatja, hogy a mesterségesen, felülről generált rendszerek nem lehetnek tartósak. Tény, hogy a csaknem fél évszázadig tartó kommunizmus meglehetősen hosszú időnek számít, azonban az adott helyzetben ezen alternatíva kényszerűen elfogadtatott. Ennek okait mindenki ismeri: A műveletlen, fizikai munkásnak ideális, alsó körökből származó, kisebbségi komplexusokkal küzdő, kitörni vágyó parasztok összefogtak, meg akarták mutatni a világnak, hogy majd ők fognak uralkodni. (Sztálin erre a legjobb példa, magyar példákat azt hiszem nem kell említenem.) Csakhogy, bármennyire is materialista világban élünk, javasolt lenne elfogadni minden embernek, hogy az ilyesmi TÉVEDÉS. A természet törvényeit nem lehet megtéveszteni. Az értéktelenség helye alul van, az értékességé felül. Dicséretes, hogy az igazi értékeket képviselő, fejlődni vágyó, magasabb életszínvonalt elérni kívánó, célokkal rendelkező emberek száma növekszik Magyarországon. Nos, Orbán rendszere is ezt képviseli. Lehet visszatekinteni a múltba, fájlalni Trianont, hiszen ez egy magyarnak mindig is fájó, kritikus pont marad. Azonban szükséges a múltat félretenni. Fejlődni csakis előretekintéssel, együttműködéssel, célokkal lehetséges. És amint ez igaz globálisan, úgy igaznak kéne lennie minden egyes ember életében. Lezárni a múltat, törekedni a jobb, célokkal teli életre, amelyhez nélkülözhetetlen a fejlődés. Tanulás, ambíció. Kizárólag ilyen emberekkel lesz előrébb az ország. figyellek: Lehet siránkozni, hogy ennyit vesz el tőled a kormány, miatta nem jönnek össze a dolgaid, ezért vagy szegény. Ez csak kifogás. Kifogás, hogy ne kelljen szembenézned a saját gyengeségeddel. Minden rajtad múlik. Panaszkodhatsz, lehetsz te az "áldozatok" közt, senkit nem fog érdekelni. Mert az erősek nem panaszkodni hanem fejlődni akarnak minden áron. Ezért vagy te a gyengék közt jelenleg, ezért fog az összes ilyen ember jelentéktelenné, válni. - széthullani. _____ A szocalizmusnak leáldoztak. Tévedés volt. VÉGE. _____ Éljen a NER, a változás, a fejlődés, a jobbá válás, felzárkózás, törekvés, célok, egy új, igazi, értékekkel és értékes emberekkel teli Magyarország! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! ;)
radix
2010. augusztus 15. 12:38
Tudjuk, hogy te a magyart idegen nyelvként tanultad, de a határon túli magyaroknak ez az anyanyelve. Az anyanyelv a nemzeti közösség fennmaradásának legalapvetőbb feltétele és így a magyar államnak is felelőssége van benne (ahogy még a jelenlegi alkotmány is kimondja). Ha itt nem érzed magad jól és neked fontosabb az alacsonyabb adó, akkor "el lehet innen menni, kérem szépen". Sokkal tisztább lenne Magyarországon a levegő ha a magadfajták nem rontanák. Szerintem egy országban a legfontosabb dolog a demokrácia és a kritikus ellenzékiség megléte, de ahhoz szükség van nemzeti minimumra is. Ezt szerencsére már csak a maszop és a hozzád hasonló patkányprolik nem osztják.
Django
2010. augusztus 15. 11:02
Pásztor István saját maga alatt vágja a fát azzal, hogy Orbánnal szövetkezik. Tanulhatott volna Csáky Pál vagy Szász Jenő esetéből.
Talon Karrde
2010. augusztus 15. 09:03
Ez az "erősözés" most annyira divat. Bőszeszkúr is ezzel jön feszt, hogy az országnak (t.i. Rómánia) ezekben a nehéz időkben (t.i. -25% fizu, +5% ÁFA, stb.) erős pólitukusokra van szüksége és aki nem erős az húzzon el. Jajj mik vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!