Tiltakozik az Omninvest

2010. július 31. 12:17

Közleményben utasította vissza az Omninvest Kft. Papcsák Ferenc elszámoltatásügyi kormánybiztos kijelentéseit. A cég nyitottan áll a Kehi vizsgálata elé és elhatárolódik a vele együtt kezelt korrupciós ügyektől.

2010. július 31. 12:17
Papcsák Ferenc elszámoltatásügyi kormánybiztos javaslatára vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) az Omninvest Kft.-vel kötött szerződéseket, amelyben a kormánybiztos szerint „a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok közvetlenül érintett.” A cég közleményben tiltakozik Papcsák kijelentése ellen: felhívták a figyelmet, hogy az Omninvest az elmúlt tizenöt évben folyamatosan szerződött partnere a mindenkori kormányoknak. „Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a társaság tevékenysége, azaz a vakcinagyártás, kiemelt és védelemre érdemes nemzeti érdek. Ezt a védelmet az elmúlt évek során folyamatosan élvezte is a magyar társaság” - írják, majd hozzáteszik, a WHO kiváló minőségűnek értékelte az általuk előállított oltóanyagot.
 
„Tény, hogy egyeztetünk a magyar kormány illetékes szerveivel a 2006-ban elnyert K+F támogatás európai versenyjogi kérdéseiről, ugyanakkor leszögezzük, hogy az akkor kötött szerződés minden elemét maradéktalanul betartottuk és betartjuk. Példaként említhető, hogy a támogatási pénzösszeg felhasználásával végrehajtott, világszínvonalú fejlesztéseknek köszönhetően, a 2009-ben és idén külföldre eladott oltóanyagok után az államnak több, mint 110 millió forintos hozzájárulást fizettünk meg az érvényben lévő szerződésünk alapján.”
 
„Csak a 2009-es év vonatkozásában 1,1 milliárd forint befizetést teljesített a cég a magyar költségvetésbe különböző jogcímeken. A közelmúltban a cég tulajdonosi struktúrája átalakult, mára teljesen transzparens: az Omninvest tulajdonosa egy nagyváradi társaság, amelyet 5 magyar, a közvélemény számára is megismerhető magánszemély birtokol. Az Omninvest, ahogy eddig is, úgy ezután is, nyitottan áll minden vizsgálat elé. Jelen közleményünkkel határozottan elhatárolódunk a másik három, mai napon megemlített esettől, mert semmilyen közös vonást nem látunk cégünk tevékenysége, illetve a velünk együtt említett ügyek között” - fogalmaz a közlemény.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2010. július 31. 18:47
Az egész influenza blöff volt, már a WHO (Egészségügyi világszervezet) előrejelzése is hazugság volt. Nyilvánvalóan egy nemzetközi összeesküvéssé vált, hogy ebből a nemzeti egészségügyi szervezetek is profitáltak a kötelezően megvásárolt érdektelen oltóanyag (deszt.víz?) állami felvásárlására és a járvány méreteinek egységes eltúlzására. Látható volt a csalás, amikor a kormány tagjai álnokul beoltatták magukat (némelyikük tűjéről elefelejtették levenni a védőkupalot is). Egy mocskos álami csalás volt az egész. Milliárdokat fizettek az oltóanyagért és az oltások elvégzéséért. Még szerencse, hogy több jóérzésű egészségügyi szakember és a körzeti orvosok zöme nem erőltette, mégcsak meg sem említette betegeinek.
Outer-senshi
2010. július 31. 13:16
Elhatárolódik?? Ha a céggel összefüggésbenvannak a korrupciós ügyek, akkor az behatárolható lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!