Visszafogottan ünneplünk majd

2010. július 29. 17:54

Idén csupán az előző években elköltött pénz felébe, mintegy 150 millió forintba fog kerülni az augusztus 20-i tűzijáték, miután a szombathelyi Kopula '96 Kft. jelentős részének lebonyolítását ingyen vállalta. Emellett a az augusztus 20-i ünnep némileg visszafogottabb is lesz a korábbiaknál.

2010. július 29. 17:54

A kormány szerdai ülésén elfogadta az idei augusztus 20 ünnepi programját. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Kovács Zoltán aláírta a szerződést a tűzijátékot ingyen megrendező szombathelyi Kopula ’96 Kft.-vel és az állami, a rendezvény biztosításáról szóló feladatok kivitelezését végző konzorciummal is. Az összesen 150 millió forint értékű rendezvényből így az államot 120-130 millió forint terheli.

Az EDEX Hungary Kft.-ből, a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ből, illetve GEM Rendezvénytechnikai és Szolgálgató Kft.-ből szerveződött konzorcium pedig - bruttó 70 millió forintért - zárt, meghívásos közbeszerzési pályázaton nyerte el az ünnep szervezeti elemeinek biztosítását. Kovács hangsúlyozta: csupán azért kerülhetett sor a tender ilyen kiírására, mert az előző kabinet előkészítetlenül hagyta utódára a rendezvényt. Hozzátette, az idei 150 milliós összköltség az előző évek költségvetésének csak mintegy a felét teszi ki.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!