Nő a börtönférőhelyek száma

2010. július 06. 17:08

Megnyitották a solti büntetés-végrehajtási intézet tavaly bezárt két körletét, hamarosan pedig újranyílik Budapesten a Gyorskocsi utcai objektum is.

2010. július 06. 17:08

A solti két körletet - ahol 328 elítéltet tudnak elhelyezni - kedden megtekintette Pintér Sándor belügyminiszter és Kökényesi Antal, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka is. Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy elsőként a börtönök zsúfoltságán enyhítenek az új épületek megnyitásával, majd a második lépésben felkészülnek a tulajdon elleni szabálysértés miatt elzárásra ítéltek fogadására is.

A belügyminiszter szerint a büntetés-végrehajtás képes arra, hogy a fogvatartottaknak megfelelő elhelyezést biztosítson. „Nem szeretném azt az áltevékenységet, hogy 170-180 százalékra töltünk fel egyes intézményeket, nem tartjuk be az európai uniós szabályokat, de azt mondjuk hogy nálunk a fogvatartottak számának csökkenése miatt be lehet zárni intézményeket” - fogalmazott a belügyminiszter.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horizont
2010. július 06. 19:41
Kár, hogy nem azokkal töltik fel akik odavalók lennének.......
Deunan
2010. július 06. 18:38
Most erre vajon mit fog reagálni a ballibs média?? Eddig az volt a bajuk a Btk. módosítással, hogy nincs elég férőhely a börtönökben. Amilyen találékonyak, majd csak kitalálnak erre is valamit. :))) Efftársak lehet újból rettegni!!
szori
2010. július 06. 17:51
na akkor itt a hely a szociknak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!