MSZP: Orbán Választási Bizottsága

2010. július 20. 18:15

Az MSZP a választások tisztaságát veszélyeztető, jogállamisággal ellentétes lépésnek tartja az Országos Választási Bizottság újraválasztásáról szóló kormányzati javaslatot.

2010. július 20. 18:15

Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő „OVB új néven: Orbán Választási Bizottsága” című közleményében hangsúlyozza: az öt hónapja felálló testület lecserélése önmagában is alkotmányos aggályokat vet fel, az ellenzék által javasolt személyek figyelmen kívül hagyásával pedig tovább erősödik a „gátlástalan politikai zsákmányszerzés gyanúja”.

Hozzátette: a kormány többségében beazonosíthatóan fideszes kötődésű jelöltekkel állt elő a választási jogtudományban jártas szakemberek helyett. Az MSZP nem tudja támogatni a jelölteket, és azt várja a kormánytól, hogy a szocialistákhoz hasonlóan a szakmai hozzáértést és ne a politikai megbízhatóságot helyezze a választások jogszerűsége és tisztasága feletti őrködéshez.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. július 21. 20:13
Nem volt az országban még egy szocik által kijelölt szervezet, amelyiket a biróság hasonlóan sokszor rendreutasitott. Szigetiék maguk voltak a beépitett részrehajlás.
Fiona1
2010. július 20. 21:43
Ők akkor is csak a magukét fogják hajtogatni. S nekünk ahhoz kell hozzászoknunk, hogy ők ezt fogják tenni. Reméljük csak addig, amíg valaki be nem tömi a szájukat.
sensei
2010. július 20. 21:38
Ehhez nem szabad hozzászokni! Nehogy már ez a mocskos rablóbanda - akik felakasztották egymást - mondja meg, hogy mi fán terem a demokrácia...
sensei
2010. július 20. 21:26
Már megint veszélyben a demokrácia! Azt aqrva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!