Kötelező lesz kifüggeszteni Orbán nyilatkozatát

2010. július 02. 21:19

Egy ma megjelent kormányrendelet értelmében minden kormányzati épületben ki kell rakni bekeretezve, legalább 50cmX70 cm-es méretben az Országgyűlés által június 14-én elfogadott, a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot. Az LMP szerint ez viccnek is durva.

2010. július 02. 21:19

A rendelet értelmében „A központi államigazgatási szervek és területi, helyi szervei, valamint a Kormány általános hatáskörű terülei együttműködésti államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei (a továbbiakban együtt: szerv) által feladatuk ellátása során használt középületekben ... a szerv vezetõje által meghatározott méltó és a középület sajátosságainak megfelelő jól látható helyen ki kell helyezni a Nyilatkozatot.

A határozat a többi hatalmi ág képviselőinek nem előírja a nyilatkozat kifüggesztését, hanem kéri tőlük, hogy az általuk használt épületekben is tegyék meg ezt. Ez vonatkozik a köztársasági elnöki hivatalra, az Országgyűlésre, az Alkotmánybíróságra, a bíróságokra, az ügyészségekre, az ombudsmani hivatalokra, az ÁSZ-ra, az MNB-re, a helyi és kisebbségi önkormányzatokra. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapjáról már letölthető színesben a megfelelő szövegű és külalakú nyilatkozat.

Az LMP szerint a kormányhatározat viccnek is durva lenne. Szerintük az a 20. századi magyar történelem legrosszabb korszakait idézi. A független intézmények felkérése pedig tulajdonképpen hűségnyilatkozat követelése.

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2010. július 03. 18:59
...egy május elsejei jelszógyűjteménytől könnyekre fakadtok.. A többi hazugságot (fülkés forradalom), zabáljátok... A Zorbánnak már nem ez az első ilyen baromsága,... 2000 ben minden iskolás gyereknek adtak KÖTELEZŐEN egy mesés és egy verses könyvet állami pénzen nyomtatva,.. Zorbáni előszóval.... Azon is valakik szépen kaszáltak.. Döntsétek el magatok, ki a hülye...
Nemhivo
2010. július 03. 18:35
...anno torgyánnak és a hülye csurkának volta ennyire szemellenzős idiotisztikus hívei, mint amilyeneknek a zorbán most udvarol a faszságaival... Mert normális ésszel a faszság mindig csak az marad, akárhogyan hívják az "elkövetőjét"...
states
2010. július 03. 17:58
Orbán legnagyobb faszsága, hogy a szavazótáborát égeti, az ember pofáján ég a bőr, amikor az újabbnál újabb, elképesztőbbnél elképesztőbb baromságairól, ötleteiről értesülünk. Ez az út, amire lépett, Gyurcsány útja, és akár ennek a másik baromnak a visszatérését is jelentheti.
StG
2010. július 03. 17:55
Szijjártó megmagyarázta: mivel a zemberek akaratát tükrözi, ezért kell kifüggeszteni ott, ahol a zemberek gyakran megfordulnak, tehát a középületekben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!