Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szerdán jön az új Széchenyi-terv

2010. július 26. 20:01

Szerdán mutatja be Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági és Fellegi Tamás fejlesztési miniszter a második Széchenyi-tervet. A kormány ettől várja az új munkahelyek létrejöttét.

2010. július 26. 20:01

Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő hétfőn a Hír Televíziónak elmondta: a terv hét programból áll majd, és kiemelt területként kezeli az egészségipart, a zöldgazdaság-fejlesztést, a lakásprogramot, az üzleti környezet fejlesztését, a növekedést és az innovációt. A második Széchenyi-tervtől a kormány 1 millió új munkahely megteremtését várja.

A vállalkozások terheinek könnyítése és azok helyzetbe hozása adócsökkentéssel és egyszerűsítéssel, a korrupció visszaszorításával, a gazdasági jogbiztonság megteremtésével, valamint különböző piactorzító elemeknek a rendszerből való kiiktatásával – ezeket tartalmazza nagy vonalakban az új Széchenyi-terv.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2010. július 26. 21:31
Pont nem erek ra szerdan, kulonben.
crm114
2010. július 26. 21:23
Megvárom az ítélkezéssel a szerdát, de nem hangzik jól az új Széchenyi-terv. Csökkenteni kellene a "fejlesztési", "beruházási" kiadásokat, mivel ezeken a területeken a legnagyobb a korrupciós pénzkiáramlás. Kiadáscsökkentés kellene, és a szociális leépítésen kívül még a "fejlesztések" visszafogása lenne az, amivel sokat meg lehetne takarítani.
Déboire
2010. július 26. 21:19
Ideje lesz már a hazai vállalkozásokat is legalább úgy támogatni, mint ahogy az elmúlt években támogatták a multikat, a külföldieket.
jvizkeleti
2010. július 26. 20:30
Na erre kiváncsi leszek. :-) Zöldgazdaság, egészségipar, lakásprogram. Maradt egy apró kérdésecském. Honnan a f*szomból lesz erre pénz? Csak reménykedni tudok, hogy a fenti programok megmaradnak a szavak és egy-két "látványelem" szintjén és a lényeg az adócsökkentés az állami kiadások gyomlálása lesz, mert különben pakolhatjuk a batyunkat. :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!