Helyreigazították a Hírcsárdát

2010. július 02. 09:21

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár sajtóreferense helyreigazítást kért a szatirikus honlaptól egy humoros álhír miatt. A Hírcsárda teljes egészében közölte a levelet.

2010. július 02. 09:21

A Hírcsárdának küldött levelet mi is szó szerint idézzük:

Tisztelt Szerkesztőség!

Hoffman Rózsa a focipályán is engedne buktatni címmel megjelentetett anyag az első szótól kezdve az utolsóig hamis tényállítás, ugyanis önök idézőjelben adtak közre egy, az államtitkár által soha el nem mondott szöveget. Az idézőjel használatával azt sugallták, hogy az államtitkár szavait szó szerint idézik. A megtévesztést fokozza, hogy illusztrációként egy létező – megjegyzem szerzői jogi védelem alatt álló – parlamenti ülésen készült képet manipuláltak. A fotó tulajdonosától az Index főszerkesztőjének tájékoztatása szerint a hircsarda.hu nem kért, és értelemszerűen nem kapott engedélyt a felhasználásra, tehát a szövegtorzításon túl ezzel is jogsértést követtek el. Ismételten a leghatározottabban felkérem Önöket, hogy az írást haladéktalanul távolítsák el.

Üdvözlettel:

Dobi Ágnes
a HEFMI Oktatási Államtitkárságának sajtóreferense

Az alábbi helyreigazítás közzétételét kérem:

A hircsarda.hu Hoffman Rózsa a focipályán is engedne buktatni címmel megjelentetett írásában megtévesztő módon, szó szerinti idézetként adott közre egy, az államtitkár által soha el nem mondott szöveget. A jogsértő anyag eltávolításán túl, elnézést kérünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium oktatásért felelős államtitkárától.

Frissítés: a jó öreg Google cache még megőrizte a szöveget. Hallatlan, mit meg nem engednek maguknak ezek a hírcsárdások! Mielőtt helyreigazítást kérnének: csak elrettentő példaként mentjük el a jövő számára az álhírt!

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. július 03. 01:00
Erőltetett gagyi ez a hírcsárda, liberális kínvigyorda.. Nehogy azt higgyék hogy vicc címszó alatt már felelősséget sem kell vállalniuk a közzétett szenvedéseikért..!
segabor
2010. július 02. 11:54
Ez vicc kérem. A minisztérium rúgott egy nagy luftot. Vicclapot helyreigazításra kötelezni egy álhír miatt nem vall sikerességre.
phaidros
2010. július 02. 11:07
Kezdődik! Ez a ciklus szórakoztatónak ígérkezik.
El Topo
2010. július 02. 10:53
Baromira nem szoktam állami szervekkel levelezni, de most gusztust aptam. Nem tudja valaki ennek a sajtós nunának az e-mail címét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!