Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Fellegi felel az orosz kapcsolatokért

2010. július 09. 20:57

Fellegi Tamást nevezte ki a miniszterelnök a magyar–orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá. A nemzeti fejlesztési miniszter ezen megbízatása két évre szól.

2010. július 09. 20:57

A kormánybiztos látja el a Magyar–Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság magyar tagozatának elnöki feladatait. A magyar–orosz gazdasági együttműködés bővítésére és intenzitásának növelésére irányuló intézkedéseket kezdeményez. Ezenkívül neki kell összehangolnia a gazdasági döntéshozók, kormányzati intézmények, szakmai és üzleti szövetségek, kamarák, regionális és helyi szervek közötti, a magyar–orosz gazdasági kapcsolatokra vonatkozó információcserét.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunbella
2010. július 10. 09:01
Persze kereskedjünk az oroszokkal, főleg átlátható módon. Nem úgy mint "amazok", lásd még moszkvai kerki épület... A nagy kérdés igazából az energia. Főleg a következő paksi blokk.
Bence24
2010. július 10. 07:51
Miért van szükség az államigazgatás által (Külügyminisztérium, ITDH) már korábban is ellátott feladathoz kormánybiztost kinevezni? Az ilyen biztosokra akkor van szerintem szükség, ha van egy behatárolható időtartam alatt elvégzendő feladat, amely így hatékonyabban vihető véghez, mint ha "normál" funkcióként lenne delegálva egy minisztériumi főosztályhoz. Ennyi erővel miért nincs amerikai, német, kínai, japán, indiai, francia, osztrák és brit kormánybiztos? Ezek is fontos országok, nem? Tegnap meg azt hallottam, hogy miniszteri biztos felügyeli a terrorelhárítás létrehozását. De ezzel már megbíztak egy fószert az ORFK-nál is, főkapitányi biztosi rangban. Korábban meg a légiközlekedés fejlesztésére neveztek ki miniszteri biztost. E feladatra nem hoztak létre már réges-rég egy államigazgatási szervet? Akkor minek fél éves megbízatással biztost kinevezni ide? Sajnos azt látom, hogy OV nem igazán akar szakítani a Medgyessy- és az 1. Gyurcsány-kormány rossz emlékű kamupozíció-osztási gyakorlatával.
picur3ka
2010. július 09. 21:51
Nem volt eleg baja?
PalócGrandkanyon
2010. július 09. 21:48
Kéne végre keletre is nyitni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!