A felsőzsolcai ártérben építkezik a CBA

2010. július 16. 19:09

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint felháborító, hogy elkezdődött az építkezés Felsőzsolca határában azon az ártéri területen, amelyre június elején adtak ki építési engedélyt, amikor a területet már elöntötte a megáradt Sajó.

2010. július 16. 19:09

Pénteken munkagépek dolgoztak a Felsőzsolca határában lévő területen, írja a Hírszerző. A Miskolchoz tartozó telken - melynek közelében két, árvíz által elöntött nagyáruház is áll - földmunkákat végeztek, egy élelmiszer-áruházlánc logisztikai központja épül majd. Fodor Attila, a beruházó cég szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, a rendelkezésre álló információi alapján a területen a CBA egyik tulajdonosának jelenleg is érvényes építési engedélye van.

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint tarthatatlan és felháborító, hogy még mindig kerülnek elő olyan építési engedélyek, amelyeket a nagyvízi mederre adtak ki, ezért egy törvény előterjesztését tervezi, amely kimondaná, hogy az ártérbe épült házaknak, üzleteknek olyan biztosítást kell kötniük, amely fedezné a terület beépítése miatt keletkezett árvízkárokat.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
El Topo
2010. július 17. 08:35
Drága anyám! A sok vízügyi szakember!:D
Django
2010. július 17. 00:06
Pedig a CBA fidesz közeli magyar áruházlánc. Úgy látszik nem csak a "szemét multi" csinál ilyen gazságot.
edina25
2010. július 16. 23:39
Hogy tehetik ezt szerencsétlen felsőzsolcaiakkal?! Emberi életek mentek tönkre! Sok buta vezetőnek csak a pénz a fontos, hogy tömje a zsebét! Csak tudná meg milyen az mikor egyik napról a másikra nincs fedél a feje fölött! Folyton azt keresik hogy akadályozzák meg a kormány dolgát! Hiába a sok bevásárlóközpont, hiába a gazdagság, ha egy csöppnyi odafigyelés, embertársaik iránti szeretet nincs bennük, semmi értelme az életüknek! MEG KELL AKADÁLYOZNI A BEVÁSÁRLÓ KÖZPONTOK ÉPÍTÉSÉT ÉS HELYETTE GÁTAT ÉPÍTENI!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!