Szendrőnél átfolyik a víz a gátakon

2010. június 02. 20:03

A Mandiner információi szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőn átfolyt a víz a gátakon. A helyszínen sem rendőrök, sem polgárőrök, sem a Magyar Gárda aktivistái nincsenek ott. A Bódva szintje tovább emelkedik.

2010. június 02. 20:03


Nagyobb térképre váltás

Frissítés 20.04: Tizennyolc rendőr érkezett a helyszínre két busszal. Homokzsákokat nem pakolnak, ülnek a buszban.

Frissítés 20.09: Érkezett még öt rendőrautó. Nemsokára elkezdenek homokzsákot pakolni.

A képekért köszönet a Kettős mérce blog helyszínen tartózkodó szerzőjének! A blogon a szerdai nap árvíz elleni védekezéséről lehet olvasni percről percre tudósítást.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ursula
2010. június 03. 04:50
Most értem haza Szendrőről. 8 órától folyamatosan érkeztek a gárdisták, jobbikosok, éjfélre több mint 50-en voltak és ugyanannyi rendőr van. Együtt magasítottuk a töltést. Egy református iskolából sok diák is hordta a zsákokat.
luccy
2010. június 02. 22:45
Az az érdekes, hogy Orbánék előző ciklusa alatt is volt egy ilyen nagyon durván árvizes időszak.
miloka
2010. június 02. 20:48
Nem akarok senkit védeni, de az átfolyás jelentése, a gátak őrzése a gátőr feladata. Neki kell riasztani is, ha valami probléma van. Amúgy Bódván kívül árad a Sajó, a Hejő, a Tisza is. Szóval homok, zsák, lapátok, emberek és a szerencse kell, mert ezek a gátak már nagyon át vannak ázva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!