Csak nyolc osztállyal lehet jogsit szerezni

2010. június 30. 19:48

A Magyar Közlönyben szerdán megjelent kormányrendelet értelmében csak az vehet részt gépjárművezetői tanfolyamon, illetve tehet vizsgát mostantól, aki igazolja az alapfokú iskolai végzettségét.

2010. június 30. 19:48

Az új rendelet értelmében a vezetői engedély megszerzésére irányuló tanfolyamra az vehető fel, valamint elméleti vizsgát az tehet, aki a közoktatásról szóló törvény szerinti alapfokú iskolai végzettséget megszerezte. A végzettség megszerzését „a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzéséről és vizsgáztatásáról” szóló miniszteri rendeletben meghatározott módon kell igazolni. Korábban a gazdasági és közlekedési miniszter 2005-ös rendelete csak az írni-olvasni tudáshoz kötötte a jogosítvány megszerzését, és nem szólt annak az igazolásáról.

A rendelet egyúttal – jövő év január 1-jei hatállyal – kiveszi a magyar jogrendszerből a kormánynak azt az áprilisi rendeletét, amely a közúti közlekedési szakemberek képzésére, vizsgáztatására határozott meg szabályokat. Ebbe a körbe tartoznak a szakoktatók és vizsgabiztosok.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nhalasz9
2010. július 01. 10:45
Helyes! Ne kapjon minden "tudatlan" jogsit!
smoller
2010. július 01. 06:42
Én jobban örülnék, ha a térlátás lenne feltétel, különben meg ne mondja senki, hogy 30 óra alat meglehet tanulni vezetni...
phaidros
2010. június 30. 22:42
Esetleg a kamion/buszvezetői feltételrendszert vezetném be mint alapelvárást. Bár ez sem garancia semmire, ugyanúgy van barom buszvezető mint hülye kamionos.
Rücsök
2010. június 30. 22:30
Négy első és négy második az nyolc osztálynak számít?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!