Árvíz: Kétezer embert telepítenek ki

2010. június 01. 23:16

Mintegy kétezer embert telepítenek ki az esőzés miatti áradás nyomán a Nógrád megyei Pásztó hasznosi városrészén - közölte a megyei védelmi bizottság kedd este. Az árvízhelyzet miatt összeült a Kormányzati Koordinációs Bizottság is.

2010. június 01. 23:16

Pásztón a védelmi bizottság elrendelte a település hasznosi városrészének kitelepítését. A város melletti, a Mátra patakjai által táplált víztározó szintje a megengedettnél 14 és fél méterrel magasabb.

A kitelepítendő lakosság szám a jelenlegi tervek szerint meghaladja a 2000 főt, őket alapvetően a helyi intézményekben, általános iskolákban, idősek otthonában, gyermekek átmeneti otthonában, óvodában kisegítő iskolákban helyezzik el – mondta el a hírTV-nek Pásztó polgármestere, Sisák Imre. Két hete ugyanígy túltöltődött a víztározó, akkor a zsilipek kinyitásakor egymillió köbméter vizet engedtek le a tóból.

A pásztói kitelepítés miatt összehívta a Kormányzati Koordinációs Bizottságot az Önkormányzati Minisztériumban Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. A tanácskozáson mások mellett jelen van Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának vezetője, az Országos Műszaki Irányító Törzs helyettes vezetője és Kóthay László vízügyi szakállamtitkár.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!